Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali ilgi gördü

Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali ilgi gördü

Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali iki gün süren etkinliklerle sona erdi.

Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali iki gün süren etkinliklerle sona erdi.
Burhaniye Belediyesi geleneksel Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali´nin 16.sı, 25-26 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Elazığ´da yaşanan deprem sonrası konser ve müzikli etkinliklerin iptal edildiği festival kapsamında Yemek Yarışmaları ve panellerin yanı sıra 2 gün boyunca deve güreşleri yapıldı. Deve güreşlerine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Hasat festivalinin açılış konuşmasını yapan Burhaniye Belediye Başkanı Deveciler, konuşmasına Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladı.
Festival sayesinde ülkenin birçok yerinden gelen misafirlerin Burhaniye´de ağırlama fırsatı verdiğini söyleyen Başkan deveciler ?Bu anlamda zeytin kültürünün bize kattıkları arasında en gelenekseli olan deve güreşlerimiz için, birçok ilden devecilerimiz Burhaniye´ye geldi. Devecilik kültürünü ve deve güreşlerini daha da katılımcı hale getirmek adına, biz yerel yönetim olarak organizasyonun her zaman destekçisi olacağız.? şeklinde konuştu.
Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner´de konuşmasının detaylarında, zeytin ve zeytinyağının önemine değindi.
Yapılan konuşmalardan sonra Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner Cumhuriyet Meydanında zeytin ve zeytinyağı firmaları tarafından kurulmuş stantların açılış kurdelesini kestiler. Stantları gezerek yöresel gıdalardan tadan Öner ve Deveciler stant sahiplerine katılım belgeleri takdim etti.
Stant açılışları, zeytinyağıyla yapılan yöresel yemeklerin yarıştığı yemek yarışması ile devam etti.
Daha sonra hasat festivali kapsamında Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye Ticaret Odası tarafından ?Bölgemizde Sürdürülebilir Zeytincilik ve Organik Tarım? konulu panel düzenlendi.
Festivalin en önemli etkinlilerinden olan ve festival boyunca yapılan Deve güreşleri nefes keserken, Burhaniye arenasında ilk gün Daylak develerin alana çıktığı güreşlerde son gün ise yetişkin develer kupa için güreşti. Birbirlerine üstünlük sağlamak için mücadele eden Deve güreşlerinde şampiyon develerin sahiplerine kupaları verildi. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli