Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BURHANİYE AHMET AKIN’I SEVGİYLE KUCAKLADI

BURHANİYE AHMET AKIN’I SEVGİYLE KUCAKLADI

Burhaniye halkının sevgiyle kucakladığı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, 2024 yılında körfezde halen susuzluk konuşulduğuna dikkat çekerek,

Burhaniye halkının sevgiyle kucakladığı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, 2024 yılında körfezde halen susuzluk konuşulduğuna dikkat çekerek, “1 Nisan’da makyaj belediyeciliği değil, Burhaniye’ye Balıkesir’e  hesap veren, milletini susuz, altyapısız, arıtmasız bırakmayan bir Büyükşehir olacak” dedi.
CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Burhaniye’de gerçekleştirdiği halk buluşmasında kalabalık bir hemşeri grubu tarafından karşılandı. Akın, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı halk buluşmasında körfezin Türkiye’nin cenneti olduğunu belirterek, “Yeni bir vizyon, yeni bir anlayış ve yeni bir yönetimle 31 Mart’tan sonra Balıkesirimiz Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Memlekete hizmet nedir göstereceğiz. Yapacağımız çok iş var, mücadelemiz çok. İşimiz de gücümüz de Balıkesir. 10 numara kente 10 numara projelerle geliyoruz. Ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen annelerin çocukları için ihtiyaç duyulan tüm mahallelerde kreşler açacağız. Evlatlarını güvenle bize emanet edecekler ve işlerine gidip çalışacaklar, evlerine bereket getirecekler. Dünyadaki örnekleriyle yarışacak yaşlı bakım evleri açacağız. Zeytinin memleketindeyiz, 6 milyon ağaç maalesef ya terk edilmiş, kenara bırakılmış ya da miras yoluyla bölündüğü için birkaç ağaçlık hisselere dönüşmüş. Bu şekilde bakımı yapılmayan milyonlarca zeytin ağacını, Zeytin Enstitüsü’nde eğitim alan gençlerimizle birlikte verimli hale getireceğiz. Buradan elde edilen gelirle 6 bin ilave öğrencimize burs vereceğiz. Zeytinin bereketi hem Balıkesir’e hem de Türkiye’ye yayılacak” ifadelerini kullandı.

‘2024’TE HALEN SU SORUNU VAR’
“Balıkesir’de adında fuar olan yer var ama fuar yok. Havalimanı var uçak yok. Kimseyi ötekileştirmeden aklımızda, fikrimizde Burhaniye var, Balıkesir var” diyen CHP’li Ahmet Akın, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde siyaset yapılmasına izin vermeyeceğim. Tüm çalışanlar milletin emrinde olacak. Hangi partiye oy veriyorsan ver. Bu anlayışla Balıkesir’in evladı Ahmet Akın olarak tüm Burhaniye’nin oyuna talibim. AKP’li, MHP’li, İYİ Partili kardeşlerimin oyuna talibim” dedi. 2024 yılında Burhaniye’de halen su sorununun konuşulduğuna dikkat çeken Akın, “Burhaniye, Türkiye’nin en güzel yerlerinden. Yıl 2024, hala susuzluk konuşuyoruz. 1 Nisan’da makyaj belediyeciliği yapan değil, Burhaniye’ye hesap veren, milletini susuz, altyapısız, arıtmasız bırakmayan bir Büyükşehir olacak. Körfezimiz, denizimiz cennet gibi, müthiş güzelliklere sahip ama kirleniyor. Büyükşehir yol, su ve altyapıda görevini yapmıyor. Bundan sonra Burhaniye’de yol, su, altyapı, kanalizasyon konuşulmayacak. Laf üretmeyeceğiz, çözüm üreteceğiz. Körfezde yaşayan hiçbir hemşerim vidanjörlere mecbur kalmayacak” diye konuştu.

‘BALIKESİR DENİZ OTOBÜSLERİ GELİYOR’
CHP’li Ahmet Akın, “Burhaniyemize giriş yapılan yolun çift şeritli hale getirilmesi için tüm hazırlıklar tamam ama yapmıyorlar. 34 gün kaldı, ben yapacağım. Burhaniyemize yakışan bir giriş yolu olacak” dedi. Körfezdeki trafik sorununun çözümü için raylı sistem ve deniz ulaşımı seçeneklerini birlikte değerlendireceklerini belirten Akın şunları kaydetti:
“Körfezimizde araçsız insan taşımacılığı yapacak, gidiş gelişlerde trafiği rahatlatacak Balıkesir Deniz Otobüsleri’ni, yani BADO’yu kuracağız. Bütün çalışmalarını yaptık, altyapımız hazır. Erdek’te, Bandırma’da olacak. Dev deniz otobüsleri değil, ihtiyacımıza göre yatırım yapacağız. Türkiye’nin unuttuğu şey planlama. Plan yoksa israf var, zarar var. Bunun için Balıkesir Planlama Ajansı’nı kuruyoruz. Ulaşımla ilgili sorunları hem denizde hem karada hizmet verecek iştiraklerimizle çözeceğiz. Zeytinliklerimizi uçakla biyolojik olarak ilaçlayacağız. Sokak hayvanları bizim canımız. Belediye Başkanı, sadece insanların değil can dostların da başkanı. Balıkesir’i büyük bir kasaba olmaktan çıkarıp gerçek bir büyük şehir yapacağız. Kaldı 34 gün. İçimde büyük bir heyecan var, arzu var, aşk var.”

‘HER KESİME SOSYAL DESTEK’
“10 numara kente 10 NUMARA KART geliyor” diyen Akın, “Bu kart 1 milyon 300 bin hemşehrimde olacak. Buradan sosyal yardımlar yapılacak. Üzerinde başkanın fotoğrafının, isminin olduğu kolilerle yardım dağıtma dönemi sona erecek. 10 bin TL maaş alan emeklilere her ay nakit destek olacak. İhtiyaç sahibi dul, yetimlere yıllık nakdi destek verilecek, üniversite kazanan ve il dışına giden gençlere şehir dışına gidiş dönüş bileti ve konaklama için nakdi yardımda bulunulacak. Askere gidecek gençlere yardımda bulunacağı, gazilerimize Gaziler Günü’nde destek vereceğiz. Yeni evlenen gençlere desteğimiz olacak. Bebek sahibi olan ve ihtiyaçları karşılamakta güçlük çeken ailelere mama ve çocuk bezi için nakit destek vereceğiz. 0-4 yaş arası çocuğu olan ve sosyal incelemeyle ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere aylık destek verilecek. Engellilerimize yılbaşında destek, ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan’da gıda yardımı ve yakacak için nakdi destek sunacağız. 10 NUMARA KART sadece Balıkesir esnafında ve Balıkesir genelinde kullanılabilecek” diye konuştu.

 



Anahtar Kelimeler: BURHANİYE AHMET SEVGİYLE KUCAKLADI
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı