Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Burhaniye Belediye Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Burhaniye Belediye Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Burhaniye Belediye Meclisi Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın başkanlığında Cuma akşamı saat 19.00da Belediye Meclis Salonunda yoğun bir izleyici katılımı ile ilk toplantısını yaptı.

Burhaniye Belediye Meclisi Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın başkanlığında Cuma akşamı saat 19.00`da Belediye Meclis Salonunda yoğun bir izleyici katılımı ile ilk toplantısını yaptı.
Burhaniye Belediye Meclis komisyonlarının belirlendiği toplantı da ilk meclis toplantısının kâtipliklerini en genç iki üye Soner Acar ve Erhan Korutürk yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Necdet Uysal, 2014–2019 yeni Belediye Meclis çalışmalarının hayırlı olmasını diledi.
Daha sonra gündem maddelerine geçilerek Komisyon seçimleri yapıldı. Yapılan oylamalar öncesi CHP gurubu 3 yeni komisyonun kurulması için önerge verdi. Verilen bu önerge oylama sonucu kabul edildi. Gelir ve gider hesapları CHP'li meclis üyelerinin onayı ile kabul edilirken, AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri çekimser oy kullandı.
Belediyeye su borcu olanlara tebligat gönderilmesi, gün verilmesi ve su borcu olanların borçlarını ödemeleri istenirken, verilen süre içerisinde borcunu ödemeyenler için yasal çalışma başlatılacak. Ayrıca yüksek rakamlarda su borcu olanlara da akıllı sayaç takılması gündeme geldi. Yine görüşülen konular içerisinde bulunan 15 adet imar dosyasının da önümüzdeki ay yapılacak oturuma bırakıldı. Belediye memurları ile Tüm-Belsen Sendikası arasında yapılması gündemde olan toplu iş sözleşmesi için Belediye Başkanı Necdet Uysal'a yetki verilirken, zabıta hizmeti gören çalışanlara da 2014 yılı 382 TL aylık fazla mesai verilmesi kararlaştırıldı.
Yapılan meclis toplantısında komisyonlar ise şu şekilde belirlendi. Gündemin son konusu ise önümüzdeki ay yapılacak olan Meclis toplantısının 5 Mayıs 2014 saat 20.00 olarak belirlenmesinden sonra meclis sona erdi.
Plan ve Bütçe Komisyonu: 1-Tarık Erdil, 2-Çetin Sözer, 3-Soner Acar, 4-İsmail Çancı, 5-Melih Ersezen.
Çevre ve Trafik Komisyonu: 1-Emine Özarkon, 2-Demet Karakaş Yağıcı, 3-Sabri Yaşar, 4- S. Suavi Söyler, 5- Hadiye Erok.
Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Organize Sanayi Derneği: 1-Çetin Sözer, 2-Orkun Vidinli, 3-İsmail Çancı, 4-Erhan Korutürk.
Meclis Başkan Vekilliği: 1-Levent Acartabak, 2-Ali Galip Baş.
Meclis Katibi: 1- Sevda Padem, 2- Hadiye Erok
Encümen Üyeleri: 1-Tarık Erdil, 2-Mehmet Emin Işık
Körfez Belediyeler Birliği Komisyonu: 1-Soner Acar, 2-Ali Galip Baş, 3- Burak Ali Sarı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği: 1-Levent Acartabak, 2- Hadiye Erok, 3-Şevki Yücel
Madra ve Kazdağları Belediyeler Birliği: 1-Emine Özarkon, 2- Mehmet Emin Işık.
Tarihi Kentler Komisyonu: 1-Burak Ali Sarı, 2- Orkun Vidinli
Turizm Komisyonu: 1-Demet Karakaş Yağcı, 2-Şevki Yücel, 3- Erhan Korutürk
Kırsal Alan ve Hayvancılık Komisyonu: 1- Burhan İmren, 2- Mehmet Emin Işık, 3- Suavi Söyler
Sosyal Hizmetler, Engelliler Kadın ve Çocuk Komisyonu: 1-Sevda Padem, 2-Merih Hacer Turgut, 3- Mehmet Emin Işık.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli