Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Burhaniye Köpek Çiftliğine Uluslararası Destek

Burhaniye Köpek Çiftliğine Uluslararası Destek

Balıkesirin Burhaniye ilçe Belediyesi Köpek Çiftliğine Almanyadan gelip, yardımlarda bulunan 11 kişilik ekip ve kurucuları Funda Ekici ile Türkiye temsilcisi Benan Çağatay, Başkan Akovayı makamında ziyaret etti.

Balıkesir`in Burhaniye ilçe Belediyesi Köpek Çiftliğine Almanya`dan gelip, yardımlarda bulunan 11 kişilik ekip ve kurucuları Funda Ekici ile Türkiye temsilcisi Benan Çağatay, Başkan Akova`yı makamında ziyaret etti.
Burhaniye Belediyesi bünyesinde kurulan ve doğada başıboş köpeklerin alınarak kısırlaştırma suretiyle tekrar doğaya bırakılması suretiyle köpeklerin bakımını üstlenen Burhaniye Belediyesi Köpek Çiftliğine uluslararası yardım geldi. Pazartesi gününden itibaren Burhaniye Belediyesi Köpek Çiftliğinde çalışmalarını sürdüren ekip Başkan Akova`yı ziyaret ederek köpek çiftliği hakkında paylaşımlarda bulundalar.
Ekibin kurucusu ve Almanya ayağını yürüten Funda Ekici "Almanya`nın değişik kentlerinden gelen hayvan dostları Burhaniye Belediyesinin kurduğu Köpek Çiftliğine yardımlarda bulunuyorlar. Daha çok mama yardımı yapılıyor bunun yanında ilaç, yataklar ve her türlü malzeme barınağa destek amaçlı veriliyor. Bunun yanı sıra köpek çiftliğin temizlenmesi ve barınaklar konusunda personele de bakım eğitimi veriliyor" dedi.
Burhaniye`nin bu konuda ki duyarlılığına teşekkür eden Funda Ekici, "Burhaniye harika bir şey yaparak bir barınak olarak köpek çiftliği kurmuş. Bu çok güzel bir şey… Çevremize baktığımıza böyle bir oluşum yok. Bu konuda gerçekten belediye başkanım güzel bir şey başlatmış ama işte onu desteklemek gerekiyor. Biz de bunun için buradayız. Eksikler var ama onları da beraber telafi edeceğiz" dedi.
Burhaniye Belediyesi meclis salonunda Burhaniye tanıtım filmini izleyen ekip Burhaniye`yi çok beğendiklerini her fırsatta dile getirirken barınak hakkında da Başkan Akova`dan bir takım isteklerde bulundular.
Barınaktaki köpeklerin bakımlarını gönüllü olarak üstlenmek isteyen ekip bakımları için Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova`dan destek istediler.
Akova, Burhaniye Belediyesi Köpek Çiftliği konusunda her türlü desteği vereceğini söyledi. 
Haber : Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı