Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Burhaniye Körfezi’ne yapay resifler atıldı

Burhaniye Körfezi’ne yapay resifler atıldı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Burhaniye Ticaret Odası öncülüğünde başlatılan 'Geleceğe Hayat Bırakıyoruz Projesi' kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Burhaniye Ticaret Odası öncülüğünde başlatılan 'Geleceğe Hayat Bırakıyoruz Projesi' kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.  
Burhaniye Körfezi’nde su altı canlılığı ve dalış turizminin geliştirilmesi için yapay resiflerin suya batırıldığı etkinliğe Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Tarım İl Müdürü Erkan Alkan, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel, proje ortaklarının temsilcileri ve ilgililer katıldı. 
Etkinlikte yapılan sunum ve konuşmalarda, hayata geçirilen proje ile denize bırakılan resiflerin bölge balıkçılığı için önemli kazanımlar sağladığı ve ileriki zamanlarda da sağlamaya devam edeceği belirtildi.  
Etkinlikte yaptığı konuşmada projenin su ürünleri yönüyle çok anlam ifade ettiğinin altını çizen Vali Şıldak "Projenin, alternatif turizm bakımından çok değerli seçenekler sunduğunu, yeni bir açılım için fikir oluşturduğunu, bir örnek teşkil edecek çalışma olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu güzel coğrafyada bulunan Balıkesir'de, içinde bulunduğumuz periyotda uyumlu ve ahenkli çalışmaların bu şekilde sonuçlarını aldıkça hepimiz çok mutlu oluyoruz. Birçok gelişme ve çalışma hep birlikte başarılı bir şekilde ilerliyor. Su ürünleri bakımından baktığımızda Marmara'daki müsilaj sorunundaki bulunduğumuz noktada harekete geçerek yaptığımız yoğun denetimler ve çalışmalarla güzel sonuçlar elde ettik, etmeye de devam edeceğiz. Proje, deniz ürünleri popülasyonunun artışına vesile olsun. Aynı zamanda İlimizdeki su sporlarının gelişmesi için de bir hamle olsun.” dedi. 
Konuşmaların ardından projeye destek olan ve emeği geçenlere plaket takdim edildi. Daha sonra yapay resiflerin denize bırakılması için gemilere yüklenmesiyle etkinlik sona erdi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı