Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Burhaniye Belediyepor-Gönen Belediyespor maçı tahkim kurulunda Karar, Erdekspor'u da ilgilendiriyor

Burhaniye Belediyepor-Gönen Belediyespor maçı tahkim kurulunda Karar, Erdekspor

Balıkesir Süper Ligi'ne dahil olarak 24 Mart 2015'te, Burhaniye'de oynanması gerekirken, maçtan önce çıkan olaylar nedeniyle ertelenen Burhaniye Belediyespor-Gönen Belediyespor maçının geleceği henüz belli değil.

Balıkesir Süper Ligi'ne dahil olarak 24 Mart 2015'te, Burhaniye'de oynanması gerekirken, maçtan önce çıkan olaylar nedeniyle ertelenen Burhaniye Belediyespor-Gönen Belediyespor maçının geleceği henüz belli değil. Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun(ASKF), maçın tarafsız saha olarak Balıkesir'de oynanması kararını ASKF Genel Merkezi de onaylamasına karşın karara her iki kulüp de itirazda bulundu. Gönen Belediyespor, maç öncesi oyuncularının, Burhaniye Belediyespor oyuncuları ve taraftarlarının saldırısına uğradığını öne sürerken, ev sahibi kulüp yöneticileri ise olaylara konuk takım oyuncuları ve taraftarlarının yol açtığını iddia ettiler. Burhaniye Belediyespor yöneticileri, bu maç nedeniyle Gönen Belediyespor'un 3-0 yenik sayılarak, 3 puanının silinmesini ve bu takımdan 4 puan geride olmalarına paralel şekilde kendilerinin şampiyon ilan edilmelerini istediler. Bu itirazlar nedeniyle konu, Balıkesir Tahkim Kurulu'na gönderildi. Kurul, 21 Nisan 2015 günü gerçekleştireceği aylık toplantısında itirazları görüşerek, karara bağlayacak. Ancak kurulun, büyük bir olasılıkla güvenlik güçleri, hakem ve gözlemci raporlarının doğrultusunda maçın Balıkesir'de oynanması karara vermesi bekleniyor. Böylece Gönen Belediyespor'un ise Süper Lig şampiyonluğunun kesinleşeceği, önümüzdeki yıl Bölgesel Amatör Lig'de(BAL) oynayacağı sanılıyor.
ERDEKSPOR'U DA İLGİLENDİRİYOR
Bu karşılaşmada verilecek karar, Erdekspor'u da yakından ilgilendiriyor. Tahkim Kurulu'nun, maçın tekrarı kararı vermesi durumunda Erdekspor, BAL Ligi için Süper Lig ikincisi Burhaniye Belediyespor ile Balıkesir'de play-off maçı oynayacak. Bu maçı Burhaniye Belediyespor kazandığı takdirde BAL Ligi'ne yükselirken, Erdekspor, BAL'dan düşecek. Erdekspor kazanırsa BAL'daki yerini koruyup Burhaniye Belediyespor'un hayâllerini bir başka bahara bırakacak.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli