Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Burhaniye´de Dezenfekte Tüneli hizmete girdi

Burhaniye´de Dezenfekte Tüneli hizmete girdi

Burhaniye Belediyesi tarafından, vatandaşların içinden geçerek steril edileceği dezenfekte tüneli yapıldı.

Burhaniye Belediyesi tarafından, vatandaşların içinden geçerek steril edileceği dezenfekte tüneli yapıldı.
Halk sağlığı adına 1 gün gibi kısa bir sürede dezenfekte tüneli imal eden Burhaniye Belediyesi, üretilen cihazı insan yoğunluğunun olduğu bölgelerde hizmete soktu.
İlk olarak pazaryerine girişlerde kullanılan dezenfekte tüneli içinden geçen vatandaşların üzerlerindeki giysileri sterilize ederek hijyen sağlıyor.
Üretilen dezenfekte tünelinin daha kompakt ve değişik kullanım alanlarına da uygun halde çeşitlendirerek yapılmasına devam edileceğini söyleyen Burhaniye Belediyesi, dezenfekte tünelinin araçlar için de bir modelini tasarladıklarını açıkladı.
Burhaniye´de 6 bin maske dağıtıldı
Korona virüsüyle mücadele kapsamında Burhaniye Belediyesi, ilçede maske dağıtımı gerçekleştirdi. İnsan sirkülasyonun yoğun olduğu semt pazarlarında yapılan uygulamada yaklaşık 6 bin adet maske vatandaşlara dağıtıldı.
Dezenfektan tünellerinin yerleştirildiği pazaryeri girişlerinde, 20 yaş altı ve 65 yaş ve üstü vatandaşların giriş çıkışları kontrol edilirken, pazaryerine maskesiz gelen tüm vatandaşlara girişlerdeki kontrollerde tek tek maske dağıtıldı.
Burhaniye´de devam eden çalışmaların halk sağlığı açısından çok önemli olduğuna değinen Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ?Belediye olarak halk sağlığını çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın virüsten korunması adına tüm önlemlerimizi alıyoruz. Dezenfekte ekiplerimiz gece gündüz demeden halk sağlığı için çalışıyor. Denetimlerimizi aksatmadan uyguluyoruz. Bağış kampanyamızla da genel duyarlılık oluşturduk. Bu zor günleri el birliği ile atlatacağız.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli