Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Burhaniye´de girişimcilik yarışması

Burhaniye´de girişimcilik yarışması

Girişimcilik Yarışması ?Startup Weekend Güney Marmara? başlıyor.

Girişimciliğe ilk adım için tüm dünyada takip edilen ve pek çok startup´ın tohumlarının atıldığı Girişimcilik Yarışması Startup Weekend 4-5-6 Mayıs tarihlerinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle, Burhaniye BUBYO Uygulama Oteli´nde gerçekleşecek.
Bölgedeki ilk Startup Weekend etkinliği olarak; bölgedeki girişimciliğe duyulan ilgiyi arttırmayı, girişimcilerin iş kurma, iş modeli oluşturma ve iş modelini doğru şekilde sunma konusunda bilgi edinmesini ve girişimcilik farkındalığını yaratmayı hedefliyor.
Bu etkinlikle Balıkesir Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrencileri, oluşturdukları fikirlerini ekip arkadaşları ile sunma imkanı bulacak. Öğrenciler isterlerse bireysel olarak da fikirlerini sunabilecek. Öğrencilerin konaklama ve 3 öğün yemek masraflarının karşılanacağı organizasyonda etkinlik dili Türkçe ve İngilizce olacak. Jüri sunumları Türkçe olarak 3 dakika, soru cevap ise 2 dakika olacak.
Her hafta dünyanın farklı kentlerinde düzenlenmekte olan Startup Weekend organizasyonları, gençlerin ekipler kurarak, iş fikirlerini bu 3 günlük maratonda alacakları mentörlük ve eğitim desteğiyle geliştirdiği, jüriye sunum yaparak yarıştığı ve dereceye girenlerin ödüllendirildiği girişimcilik yarışması olarak biliniyor.
Tüm girişimcilik yarışmaları gibi, Startup Weekendlerde de en büyük ödül, bu yoğunlaştırılmış program ile kazanılan bilgi, iş fikrini test etme ve ekip çalışması deneyiminin, gelecekte kurulacak girişimler için hazırladığı alt yapıdır. Ancak Güney Marmara Kalkınma Ajansı organizasyonu ile gerçekleşen bu yarışmada, kazanan ekiplere para ödülü verilecek. 1. Ekibe 3000 TL, 2. Ekibe 2000 TL, 3. Ekibe 1000 TL.
18 yaşını doldurmuş 3 üniversitede okuyan her öğrencinin başvurabildiği organizasyonda, bölüm ve fakülte sınırlaması bulunmuyor. Etkinliğe başvuru için başvuru formunun tam ve eksiksiz olarak doldurulması, kuralların kabul edilmesi gereklidir. Katılımı onaylanan kişilere e-mail veya telefon yoluyla ulaşılabilecek. Başvuruların 30 Nisan 2018 gün sonuna dek tamamlanması gerekiyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli