Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Burhaniye´de su sorunu 5 yılda çözüldü

Burhaniye´de su sorunu 5 yılda çözüldü

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, kentte 20 yılda yapılmayanları 5 yıldan kısa bir zamanda yerine getirdiklerini söyledi.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, kentte 20 yılda yapılmayanları 5 yıldan kısa bir zamanda yerine getirdiklerini söyledi.
İçme Suyu problemini gidermek için büyük çaba sarf ederek, kırsal mahallelerde yaşanan su sorunlarını da çözdüklerini belirten Uysal, yaptığı çalışmalar ile Burhaniye´ye büyük kazanımlar sağladıkların öne sürdü.
Burhaniye´nin en büyük sorunlarından olan su meselesine, bir solukta çözüm getirdiklerinin altını çizen Başkan Uysal, ?Özellikle kırsal mahallelerde yaşanan ve yaz aylarında vatandaşın sıkıntıya düşmesini engellemek için hizmette atak gerçekleştirdik. Kırsal Mahallelerden, Ağacık, Dutluca, Yunuslar, Şahinler, Kuyucak, Sarılar, Kırtık, Korucaoluk Kırsal Mahallesinde toplam 11 bin 440 m isale hattı ile suyu olmayan mahallelere su getirerek vatandaşların hayat standartlarını yükselttik. İnsan hayatında önemli bir yere sahip olan suyun, sağlıklı ve kullanılabilir olması gerektiği mantığıyla hareket ederek Ağacık, Bahadınlı, Karadere, Kızıklı, Korucaoluk, Taylıeli ve Pelitköy Mahallelerine yeni su depoları yaparken, var olan su depolarına bakım ve onarım yaparak kullanılabilir hale getirdik.? dedi.
Burhaniye´nin nüfusunun her geçen gün arttığını belirten Başkan Uysal, ?İlçemize yeni olarak 5 bin tonluk su deposu ile şehrimize tüm bağlantılarını yaptık. BASKİ ile ortaklaşa yürüttük ve bu doğrultuda çalıştık. Artan nüfusa oranla su sıkıntısının daha az yaşanması için çalışıyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli