Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Burhaniyede doğalgaz fiyaskosu

Burhaniyede doğalgaz fiyaskosu

Burhaniyede de doğalgaz bağlantı ücretinde beklenen sayıya ulaşılamadı.

Burhaniye`de de doğalgaz bağlantı ücretinde beklenen sayıya ulaşılamadı.
Burhaniye`ye getirilmesi planlanan doğalgaz hattı öncesi, başlatılan doğalgaz bağlantı bedeli ücretini bugüne kadar 360 kişinin yatırdığı açıklandı.
AK Parti Belediye Başkan Adayı Necdet Uysal, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Burhaniye Şube Başkanı Güler Akıncı ve Yönetim Kurulunu ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Burhaniye İlce Başkanı Özer Koyuncu ile AK Parti Burhaniye Kadın Kolları Başkanı yer aldı.
Burhaniye`nin saklı bir cennet olmasına karşın, yeteri kadar tanıtımın yapılmadığı, Edremit`in ticarette ve ulaşımda önderliğinin önemine vurgu yapılıp, Burhaniye`nin kabuğunu yırtması ortak kararına varıldı.
AKP adayı Uysal Eskişehir`deki çalışmaları övdü
AKP`nin Burhaniye Belediye Başkan adayı Necdet Uysal, "Eskişehir gibi güzel örnekler var ama bizim gibi küçük ilçelerde sorun var. Yerel Yönetimlerin hükümetle birlikte olursa yatırımlar artacaktır" dedi.
Burhaniye`de doğalgaz bağlantı bedelini 360 kişi yatırmış
Uysal devamında şöyle konuştu: "İlçemize astımlı hastalar yerleşiyor ve doğal tedavi oluyorlar. Havamız güzel ama kömür sorunu var. Temiz enerji konularında yatırım gerekiyor. Biz bunu yapacağız. Hayvan gübrelerinden `Biyogaz Tesisi"  ile elektrik üreteceğiz. Taylieli ve Şahinler alanlarında Jeotermal araması başlatıp seracılığı geliştireceğiz. Doğalgaz getirilmesi için bu güne kadar bankaya 360 kişi başvuruda bulunup, para yatırmış. Balıkesirli şirketlerle görüştüm. Ne Balıkesir`de, nede Bandırma`da istenen abone hedefine ulaşılamamış. Doğalgazın bölgemize getirilmesi zor olacağından endişeliyim."
AK Parti iktidarının ekonomik ve yatırım konularında çok hızlı hareketle hizmete sokmasının, aday olmasında büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Uysal, "Burhaniye için yatırım ve üretim çok önemli. Burhaniye`ye yatırımları getirip, işsizliğe çare bulacağıma inanıyorum. Hedefim Burhaniye`yi yatırım ve üretimin merkezi yapmak olacaktır. Ben yatırımcı bir iş adamıyım. Yatırımların nasıl ve nereye yapılacağını bilirim" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu