Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Burhaniyede yemek zehirlenmesi

Burhaniyede yemek zehirlenmesi

Burhaniyede kız öğrenciler yedikleri yemekten zehirlendiler Balıkesir Üniversitesine bağlı Burhaniye Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören 18 kız öğrenci, yedikleri yemekten zehirlendi.

Burhaniye`de kız öğrenciler yedikleri yemekten zehirlendiler
Balıkesir Üniversitesine bağlı Burhaniye Meslek Yüksekokulu`nda öğrenim gören 18 kız öğrenci, yedikleri yemekten zehirlendi. 
Burhaniye Devlet Hastanesi acil servisine başvuran öğrencilerden 16`sı tedavi altına alındı.
Özel bir kız öğrenci yurdunda kalan Balıkesir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden 18`i, geçtiğimiz gün mide bulantısı ve kusma şikayeti ile devlet hastanesinin acil servise başvurdu. 
Öğrencilerin muayene ve tahlillerinde, yemekten zehirlendikleri tespit edildi. 
Başhekim Opr. Dr. M.Atahan Gürkan Acar, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Pazar akşamı hastanemize 18 yüksekokul öğrencisi, mide bulantısı ve kusma şikayeti ile geldi. Dahiliye doktoru, ilk tedavilerini yaptı. Tahliller sonucunda iki öğrencide yoğun bulgulara rastlanmazken 16`sında gıda zehirlenmesi tespit edildi. Yedikleri yemekten zehirlenen kız öğrenciler müşahede amacıyla hastanemize yatırıldılar. Bir günlük tedavilerinin ardından yapılan tahlil ve tetkiklerin sonucuna göre bir gün sonra taburcu ettik. Şu an da sağlık durumları iyi." 
Başhekim Acar, yaşanan sorunu Burhaniye Toplum Sağlığı Merkezi`ne de bildirdiklerini söyledi.
Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri de söz konusu yurttan içme suyu ve yemek numuneleri tahlil için aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı