Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Burhaniye'de Zıpkınla Balık Avlama Yarışması

Burhaniye

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu`nun düzenlediği Zıpkınla Balık Avlama Bölge Şampiyonası Burhaniye'de yapıldı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu`nun düzenlediği Zıpkınla Balık Avlama Bölge Şampiyonası Burhaniye'de yapıldı.
18 takımdan 74 sporcunun yer aldığı yarışlarda, en büyük balığın peşine düşüldü. Botlarla denize açılan sporcular, beş saat süreyle hünerlerini sergiledi.
Yarışta toplam 62 kilo balık yakalanırken, en büyük balığın belirlenmesi için İskele Yat Limanı`nda hakem heyeti ölçüm yaptı. Yakalanan orfoz, mığrı, eşkina ve kikla türü balıkların tartımının ardından başarı gösteren sporcular da belirlendi. 7 bin 90 puanla Söke Belediyespor birinci olurken, 19 bin 20 puanla İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, 13 bin 540 puan alan Söke Gençlik Spor Kulübü de üçüncü oldu.
Dereceye giren sporcuların ödüllerini, Türkiye Sualtı Sporları Asbaşkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Gençlik Müdürü Ali Keleş verdi.
Başarılı 12 sporcunun milli takıma davet edileceğini anlatan Federasyon Asbaşkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Bu şampiyonada sekiz veya dokuz takım Temmuz ayı içinde yapılacak final müsabakasına katılma halkını elde edecek. Final müsabakalarından sonra hem takım hem de bireysel olarak ilk üçe girenleri milli takıma davet edeceğiz. Kamplarından sonra seçilecek milli takımımız, İspanya Kadis şehrinde Eylül ayı içindeki Avrupa Şampiyonası`na katılacak. Geçtiğimiz yıllarda dünya dördüncülüğü gibi önemli bir derecemiz var. Artık burada da hedefimiz madalya ya uzanmayı hedefliyoruz." dedi.
En büyük olarak 5 kilo 900 gramlık orfozu yakalayan Söke Belediyesi'nin sporculardan Mert Elibol, "Çok güzel bir yarışmaydı. Burhaniye Belediyesi'neteşekkür ederiz. Çok güzel bir lokasyon olan yeri ayarlamışlar bize. Deniz koşulları olarak da çok verimli bir mecraydı. Güzel balıklar avladık. Çok teşekkür ederiz." dedi.
Bir diğer sporcu Gökhan Şenses, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak geldik. Gayet güzel bir yarışma geçirdik. Hava biraz soğudu. Ama insanların bize sıcak davranması sonucu gayet güzel keyifli bir yarışma geçirdik. İkinci olduk, mutluyuz. Türkiye şampiyonasına kaldık. Bakalım orada neler yapacağız?" dedi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli