Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Burhaniyeye yeni Hükümet Sarayı

Burhaniyeye yeni Hükümet Sarayı

Burhaniyede yeni yapılacak olan Burhaniye Hükümet Sarayının temeli atıldı.

Burhaniye`de yeni yapılacak olan Burhaniye Hükümet Sarayının temeli atıldı.
Temel atma törenine, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı A. Edip Uğur, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, AK Parti Belediye Başkan adayı Necdet Uysal, Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, çevre ilçelerin kaymakamları ile halk katıldı.
Burhaniye Hükümet Sarayının Burhaniye`de ilk olarak engelliler için özel yollar ve asansör bulunan ilk bina olacak bilgisi veren Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, "Burhaniye Hükümet binası Balıkesir`in en güzel binalarından birisi olacak. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan hükümet binamız Burhaniye`ye yakışıyor. Eskiden devlet otoriterdi ama artık böyle değil, devlet sizin hizmetkârınız. İnsanların mutluluğu sizler için var. Hizmet alırken, hizmeti sunan sizler var. Bizlerin yerel yöneticiler ve STK`lar ile ne kadar yakın ilişki içinde olursak, o kadar hizmet alırız. Sizler, Burhaniyeliler olarak her şeyin en güzeline layıksınız" dedi.
AKP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Edip Uğur, bugün temeli atılan hükümet sarayının kısa bir süre sonra açılışını inşallah hep birlikte yaparız temennisinde bulundu.
Burhaniye`ye sayısız hizmetlerin geldiğini belirten Uğur, "Havaalanı terminal binası bitiyor. Kısa bir süre sonra buradan yurt dışı uçuşlarımız başlayacak. Kısa bir süre sonra da Emniyet Binamızın temelini atacağız. Bir hastane konumuz vardı. Biraz geç oldu ama başardık. Projelendirme çalışmaları sürüyor. İnşallah yakın bir zamanda hepsinin temelini atacağız" dedi. 
Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliklerini taşıyan Burhaniye Hükümet Binası hakkında bilgi veren Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Zemin artı 3 kat olacak Hükümet Konağının bodrum katında 20 araçlık otopark ile arşivler bulunacak. Adliye, jandarma ve polisin dışında tüm kamu kuruluşları bu binada toplanacak. Tabanda 1.300 metrekare olacak Burhaniye Hükümet Sarayı`nın toplam 6 bin 500 metrekare kullanım alanı olacak. Toplam 4 milyon 320 bin liraya ihale edilen Burhaniye Hükümet Sarayı 1 buçuk yılda bitirilecek" dedi.     Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli