Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bursa örnek alınacak şehir oldu

Bursa örnek alınacak şehir oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepenin, Bursada başlattığı restorasyon çalışmaları Trakya Bölgesine örnek oldu.

Bursa`daki tarihi ve kültürel mirası koruma çalışmaları Trakya`nın merkezi konumundaki Lüleburgaz`a örnek oldu. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi restorasyon çalışmasına başlayan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, "Bursa`yı örnek alıyoruz, Recep Altepe`ye teşekkür ediyoruz" dedi.
Lüleburgaz Belediyesi`nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliği Encümen heyeti toplantısı için Kırklareli`nde bulunan Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak`ın davetiyle Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi restorasyon çalışmalarını inceledi.
Lüleburgaz Belediyesi`nin öz kaynaklarıyla restorasyonu yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, "Osmanlı`nın Rumeli seferlerinin ardından konaklama yeri olan ve yapımına 1557 başlayarak 1564`te tamamlanan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve Hamamı, Mimar Sinan`ın en önemli eserlerinden biridir. Çalışmalara başlayalı üç hafta oluyor ve bir sene içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda çok önemli çalışmalar yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin restorasyon çalışmaları, bizlere de ilham kaynağı oldu. Bursa`yı bu konuda örnek alıyoruz, Recep Altepe`ye teşekkür ediyoruz" dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "Ecdadın almak için bu kadar emek verdiği ve böyle güzel eserler bıraktığı şehirlerimize hizmet etmek, biz belediye başkanları için büyük onur. Bir ilçe belediyesi olan Lüleburgaz Belediyesi`nin, öz kaynaklarıyla Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi`nin restorasyonu na başlaması, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak`ın vizyonunu ortaya koymaktadır" diye konuştu.
Bursa`da başta Osmanlı dönemi olmak üzere, Cumhuriyet dönemi, Roma İmparatorluğu ve Bitinya Krallığı`na ait tarihi eserlerin tümü bir bir ayağa kaldırıldı. Osmanlı Medreseleri, hanları ve camilerinin neredeyse tümü tadilattan geçerek hizmete açıldı. Bursa`daki hamam, kale surları ve kapıları, tarihi köprüler, su yolları ve çeşmeler ile tarihi çarsı ve han restorasyon çalışmaları büyük dikkat çekmişti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli