Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bursa´da kiralık ev fiyatları 764 TL´den başlıyor!

Bursa´da kiralık ev fiyatları 764 TL´den başlıyor!

Bursa kiralık daire ilanları ve detayları

Bursa´da kiralık ev arayanların bilmesi gerekenler?

Bursa, Marmara Bölgesi´nde İpek Yolu güzergahında yer alır. Türkiye İstatistik Kurumu´nun 2018 yılı verilerine göre 2 milyon 994 bin 521 nüfus yoğunluğuna sahiptir. Bursa´nın; Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Büyükorhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi ve Yenişehir olmak üzere toplam 17 ilçesi bulunur. Camileri, yeşilliği, mimarisi ve doğal güzellikleriyle herkesin yaşamak isteyeceği ferahlığa sahip olan Bursa, emlak yatırımcılarının da ilgi odağı olmayı başardı. Peki, Bursa kiralık ev fiyatları ne kadar? Bursa´nın en kalabalık ilçesinde kiralık evler ne kadardan başlıyor? Bursa´nın konutta kazandıran ilçesinde kiralık evler ne kadar? Bursa´nın en meşhur ilçesi İnegöl´de kiralık evler ne kadar? İşte, Bursa´da kiralık daire arayanların merak ettiği sorular ve cevapları?

 

Bursa´da kiralık ev fiyatları 764 TL´den başlıyor!

Doğası ve orijinalliği bozulmamış yapılarıyla tanınan Bursa, birçok gayrimenkul yatırımcının tercih ettiği şehirlerden biridir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Aralık ayı verilerine göre, Bursa´da kiralık daire fiyatları 764 TL´den başlıyor. Bursa şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 151 TL olurken, kiraya verilen bir konutun  geri dönüş süresi (amortisman süresi) 18 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bursa´da kiralık ev fiyatları minimum 764 TL iken, ortalama yüz metrekare büyüklüğe sahip evlerin maksimum fiyatının 1.273 TL olduğu bilinir. Bursa kiralık daire fiyatlarının değişimi incelendiğinde; kiralık ev fiyatlarının son bir ayda yüzde 0.2, son üç yılda yüzde 32.3, son beş yılda ise yüzde 83.8 oranında arttığı görülür. Bursa´da kiralık dairelerin ortalama fiyatlarının da 1.018 TL olduğu bilinir.

 

Bursa´nın en kalabalık ilçesinde kiralık evler ne kadardan başlıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu´nun 2018 yılı verilerine göre, Bursa´nın en kalabalık ilçesi Osmangazi oldu. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Aralık ayı verilerine göre Osmangazi´de kiralık daire fiyatları 749 TL´den başlıyor. Bursa´da merkezi konuma sahip olan Osmangazi´de birçok otel, alışveriş merkezi ve restoran bulunur. Hareketli bir konumda bulunan Osmangazi´de herkesin kendisine uygun satılık ve kiralık daire bulması mümkün. Osmangazi´de ortalama yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık dairelerin minimum fiyatı 749 TL iken, maksimum kiralık ev fiyatlarının 1.248 TL olduğu bilinir. Osmangazi ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 97 TL olurken, kiraya verilen bir konutun geri dönüş bir diğer ifadeyle amortisman süresi 18 yıl olarak hesaplanmaktadır. Osmangazi´de yaklaşık yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık evlerin ortalama fiyatları ise 998 TL´dir. Osmangazi kira fiyatları değişimi incelendiğinde; kiralık ev fiyatlarının son bir ayda yüzde  0.84, son üç yılda yüzde 26.5, son beş yılda ise yüzde 83 oranında arttığı görülür.

 

Bursa´nın konutta kazandıran ilçesinde kiralık evler ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Aralık ayı verilerine göre, Bursa´nın konutta kazandıran ilçesi Gemlik oldu. Gemlik satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.44 artış gösterdi. Gemlik ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.753 TL olurken, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 20 yıl olarak hesaplanmaktadır. Gemlik´te kiralık daire fiyatları 553 TL´den başlar. Gemlik´te ortalama yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık daire fiyatları minimum 553 TL iken, maksimum kiralık daire fiyatlarının 921 TL olduğu bilinir. Gemlik´teki yüz metrekarelik kiralık evlerin ortalama fiyatlarının da 737 TL olduğu görülür. Orhangazi-Yalova ve Mudanya arasında yer alan Gemlik, zeytiniyle meşhurdur. Gemlik kira fiyatları değişimi incelendiğinde; kiralık daire fiyatlarının son üç yılda yüzde 25.2, son beş yılda ise yüzde 51.3 oranında arttığı görülür.

 

Bursa´nın en meşhur ilçesi İnegöl´de kiralık evler ne kadar?

İnegöl, Bursa´nın en kalabalık 4. ilçesidir. Türkiye İstatistik Kurumu´nun 2018 yılı verilerine göre 286 bin 155 nüfus yoğunluğuna sahiptir. Göç alan ve her sene daha da kalabalıklaşan bu İnegöl, önemli bir sanayi bölgesidir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Aralık ayı verilerine göre İnegöl´de kiralık ev fiyatları 637 TL´den başlıyor. Kolay ulaşıma sahip olan ilçe, emlak yatırımcılarının en çok tercih ettiği bölgelerden biridir. İnegöl´de yüz metrekarelik kiralık evler minimum 637 TL iken, maksimum kiralık daire fiyatlarının 1.061 TL olduğu bilinmektedir.  İnegöl ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.891 TL olurken, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 19 yıl olarak hesaplanmaktadır. İnegöl´de yüz metrekarelik kiralık evlerin ortalama fiyatları ise 849 TL´dir. İnegöl kira fiyatları değişimi incelendiğinde; kiralık daire fiyatlarının son bir ayda yüzde 1.55, son üç yılda ise yüzde 42.3 oranında arttığı görülür.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false