Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bursa´ya Koca Seyit Heykeli

Bursa´ya Koca Seyit Heykeli

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin katkıları ile Bursa Nilüfer´de dikilen Çanakkale kahramanı Havran´lı Koca Seyit Onbaşı´nın heykeli Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´unda katıldığı tören ile açıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin katkıları ile Bursa Nilüfer´de dikilen Çanakkale kahramanı Havran´lı Koca Seyit Onbaşı´nın heykeli Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´unda katıldığı tören ile açıldı.
Bursa´da faaliyet gösteren Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nin girişimleri ile hizmete sokulan heykelin açılış töreni Koca Seyit´in yaşamının anlatılması ile başladı. Törende Nilüfer Belediyesi tarafından heykelin bulunduğu parkın adının da Seyit Onbaşı olarak değiştirildiği duyuruldu.
Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Göktaş açılış konuşması yaptı.
Konuşmasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a heykel yapımı için verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Göktaş, her 18 Mart´ta Koca Seyit´i Bursa´da anmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Açılış töreninde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a bir konuşma yaparak, Kuvayi Milliye şehri Balıkesir´in Bursa´ya selamlarını getirdiklerini söyledi.
Koca Seyit´in tarihi değiştiren, Çanakkale kahramanı olduğunu ifade eden Başkan Uğur ?Bizler şehit kanları ile sulanmış toprakların üzerinde yaşıyoruz. Bugün burada bir araya geliyorsak şehit ve gazilerimiz sayesinde. Onlar büyük yokluk ve sıkıntılar içinde bu ülkeyi bizlere armağan ettiler. Bizler onlardan daha konforlu, huzur içerisinde yaşıyoruz. Onlar bu konforları görmediler. Tabi ki Çanakkale ruhu Türkiye´de devam ediyor.? dedi.
Balıkesir´in Marmara Adası´nın adının marble mermerden geldiğini söyleyen Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Her yıl Büyükşehir olarak Marmara Adası´nda uluslar arası heykel yarışması düzenliyoruz. Dünyanın birçok ülkesinden gelen heykeltıraşlar, yine başlarında güzel sanat profesörlerinde olduğu ekip ile bir ay süre ile verilen mermerlere heykelleri yapıyorlar. Bu Koca Seyit heykelini de Marmara Adası´nda heykeltıraşlar yaptı.?
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´de heykelin yapımında destek veren herkese teşekkür etti. Haber merkezi



Anahtar Kelimeler: Bursa Koca Seyit Heykeli
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu