Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Büyük balıkçı teknesi vinç yardımıyla denize indirildi

Büyük balıkçı teknesi vinç yardımıyla denize indirildi

Levent Kastel ve ekibi tarafından, Bandırma Küçük Sanayi Sitesi´nde inşa edilen 16 metrelik tekne, iki parça olarak bir tıra yüklenip, altı saatte Bandırma balıkçı barınağına taşındı.

?Karga Reis? isimli tekne, Aydıntaş Vinç ve Ağır Nakliyat A.Ş.´ye ait bir tıra yüklenerek, 10 kilometre uzaklıktaki sahile altı saatte getirildi. Vinç yardımıyla barınağa bırakılan tekne, satıldığı Erdek´e bağlı Çakıl Mahallesi´ndeki Recep Koyuncu isimli balıkçı tarafından teslim alındı.
Bandırma Küçük Sanayi Sitesi´nde yapımı Levent Kastel ve ekibi tarafından 3,5 ayda tamamlanan balıkçı teknesi 55 ton ağırlığında ve 50 gros tonluk olup parasal değeri 780 bin lirayı buluyor.
Tekne hakkında bilgi veren ?Kastel Marina? sahiplerinden Levent Kastel, bugüne dek yaptıkları altıncı tekne olan ?Karga Reis?in 16 metre boyunda, 7 metre genişliğinde bulunduğuna dikkat çekerken, ?Suya değdiğinde hem tekne sahibi, hem de bizler rahat bir nefes aldık? dedi.
Kestel, tekneyi karadan, 16 kilometre boyunca, yoğun trafik arasında getirirken büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirirken, ?Elektrik telleri ve dar yollar nedeniyle sorun yaşadık. 6 saatte denize ulaştığımızda, hem tekne sahibi, hem de bizler rahat bir nefes aldık? diye konuştu.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli