Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Büyük Yenice Göleti hizmete girdi

Büyük Yenice Göleti hizmete girdi

İvrindi İlçesi Büyükyenice Beldesi´nin 1,5 km güneydoğusunda Kozderesi üzerinde inşa edilen gölet hizmete girdi.

İvrindi İlçesi Büyükyenice Beldesi´nin 1,5 km güneydoğusunda Kozderesi üzerinde inşa edilen gölet hizmete girdi.
Büyük Yenice Göleti´nin hizmete girmesini takiben konu hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İvrindi´de hizmete giren gölet sayesinde milli ekonomiye yıllık 1 milyon 352 bin lira gibi dev katkı sağlanacağını bildirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Büyük Yenice Göleti´ni Balıkesirlilerin hizmetine sunduklarını ifade ederek ?Balıkesir´de çok sayıda baraj ve sulama tesisi inşa ediyoruz. Bu kapsamda bölgede tesis ettiğimiz gölet ile de milli ekonomiye yıllık 1 milyon 352 bin liralık dev katkı sağlayacağız.? dedi.
Eroğlu: ?1.690 dekar zirai arazi modern sulama sistemlerine kavuştu?
Temelden yüksekliği 25 metre, zonlu toprak dolgu tipinde inşa edilen göletin yatırım maliyetinin 4 milyon lira olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, göletin 1 milyon 540 bin m3 su depolama kapasitesine sahip bulunduğunu açıkladı.
Eroğlu: ?Çiftçilerimizin yüzü gülecek?
Hizmete alınan Büyük Yenice Göleti ve sulama inşaatı ile bölge topraklarının suya doyacağını dile getiren Eroğlu ?Proje ile milli ekonomiye yılda toplam 1 milyon 352 bin liralık ekonomik katkı sağlayacağız. Yöre halkı turşuluk biber hasadı başta olmak üzere ürün yelpazesini genişleterek bölge topraklarından daha fazla verim elde edecekler. İnşa edeceğimiz gölet ve sulama projeleri ile çiftçilerimizin yüzü gülecek.? diyerek sözlerine ekledi.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli