Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyük Birlikten AKPye fezleke desteği

Büyük Birlikten AKPye fezleke desteği

BBP Balıkesir İl Başkanı Çakır, BDPlilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören fezlekelerin, Başbakanlık tarafından meclis başkanlığına gönderilmesine destek verdi.

BBP Balıkesir İl Başkanı Çakır, BDP`lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören fezlekelerin, Başbakanlık tarafından meclis başkanlığına gönderilmesine destek verdi.
BBP Balıkesir İl Başkanı Zekai Çakır, `Halka silahlanın` diyen `PKK`lılarla sarmaş dolaş olan`, `polise tokat atan` BDP`li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik hazırlanan fezlekenin takipçisi olacaklarını açıkladı.
BBP İl Başkanı Zekai Çakır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Büyük Birlik Partisi`nin, PKK`lılarla sarmaş dolaş olan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için ülke genelindeki 27 pilot ilde gerçekleştirdikleri referandumda halkın % 98,56`sının `EVET` dediğini hatırlattı.
Çakır, milletvekillerinin kürsü hariç dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda Meclis Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Gurup Başkanvekili Oktay Vural`la yapılan referandum sonuçlarının paylaşıldığını belirtip, Başbakana, halkımızın zaten bu konuyla da ilgili % 98 oranında bir talebi var açıklamasında bulunulduğunu kaydetti.
BBP İl Başkanı konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
"Bazı medya guruplarını da yanlarına alarak  bölücü örgüt mensupları ile sarmaş dolaş bir vaziyette görüntü veren BDP`li milletvekilleri, bu sorumsuzlukları ile milletimizi incitmişlerdir. Parlamento çatısı altında hem görev yapıp, hem de yaptıkları meclis yeminine ters düşen hareketler, davranışlar ve konuşmalar yapanların dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören fezlekelerin Başbakanlık tarafından Meclis Başkanlığı`na gönderilmesi memnuniyet vericidir.  BBP olarak, öteden beri hukuk tanımamazlık yapan, pervasız hareketler içerisinde, emniyet yetkililerimizi tokatlamaya kadar giden bu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması milletimizin isteği olduğunu söylüyorduk. Dileriz, konunun uzantısında milletimizin istediği gerçekleşir."
27 ilde BBP`nin yaptığı referandum sonuçlarını Meclis Başkanı Çiçek`e, Başbakan Erdoğan`a, Kılıçdaroğlu`na ve MHP Gurup Başkanvekili Oktay Vural`a bizzat sunduklarını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:
"Hiç bir siyasi partinin kapatılmaması gerektiğini söylüyoruz. Ancak, gelinen noktada Başbakan da bizim gibi düşünüyor. `Teröre ve Şiddete Karışan Milletvekili Olmaz` diyor. Avrupa krıterleri anayasamızda, hukukumuzda, Venedik Kriterleri de şunu söylüyor; `Teröre ve şiddete bulaşan partiler kapatılır`. Şu BDP`nin kapatılması lazım. Avrupa`da olsa 3 ay açık kalmaz. Hukukun uygulanmadığını görüyoruz. Burada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`na büyük iş düşüyor."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli