Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Büyük Zafer'in 100. yılını coşkuyla kutladık

Büyük Zafer

Erdek'te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü düzenlenen programla kutlandı.

Erdek'te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü düzenlenen programla kutlandı. 
Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü kutlaması, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.  
Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulmasıyla başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti. 
Ardından Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy törene katılanların bayramını kutlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey'in kutlama mesajları okundu. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek tarafından yapıldı. 
Öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ve mehteran takımı gösterileri gerçekleştirildi. Buradaki program geçit töreni ile sona erdi. 
Törene Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Cumhuriyet Savcısı Kemal Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Temsilcisi Yaşar Ceyhun Mırız, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 
Törenin ikinci bölümü; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Temsilcisi Yaşar Ceyhun Mırız ile birlikte Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etti. 
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle saat 20.30'da düzenlenen fener alayı Ali Haydar Sarı Parkı’nda başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. 
Haber : Tuncay Ertan

 



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı