Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BÜYÜKDEREDE BALLI LOKMA HAYRI

BÜYÜKDEREDE BALLI LOKMA HAYRI

Balıkesirin Havran ilçesine bağlı Büyükdere Beldesinde bereketli bir yıl geçiren arıcılar, 2004 yılından bu güne geleneksel olarak düzenledikleri Ballı Lokma Hayrı nedeniyle yüzlerce kilogram bal ve lokma dağıtıldı.

Balıkesir`in Havran ilçesine bağlı Büyükdere Beldesinde bereketli bir yıl geçiren arıcılar, 2004 yılından bu güne geleneksel olarak düzenledikleri "Ballı Lokma Hayrı" nedeniyle yüzlerce kilogram bal ve lokma dağıtıldı.
Büyükdere Beldesi arıcıları, bereketli bir yıl geçirmenin ardından "Bal Hayrı" adı altında Büyükdere Belediyesi önü ve Gülsüm Mehmet Uysal Büyükdere İlköğretim Okulu bahçesinde etkinlik düzenledi.
Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri "Ballı Lokma Hayrı" etkinliği kapsamında, davetliler ve vatandaşlara yüzlerce kilo bal ile birlikte lokma ve siyah tuzlama zeytin, peynir ikram edildi.
Beldenin nüfusu 2 bin 250 civarında ve 120 arıcı aile 4 ay için Trakya ve Çanakkale bölgelerine arılarını beslemek üzere 550 - 600 kişi beldeden ayrılırken, beldenin adeta boşaldığını açıklayan Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, "Beldedeki arıcılarımız ailecek birlikte gidiyorlar. Büyükdere`de bahçıvancılık, meyvecilik ve çiftçilik bitti. Arıcılıktan memnunlar. Trakya ve Çanakkale bölgelerine arılarını beslemek üzere beldeden ayrılanlar, beldeye döndüklerinde beldede ve ilçede ekonomik hareketlilik başlıyor" dedi. 
Havran İlçesi Büyükdere Beldesinde 120 aile arıcılıkla geçinirken, toplam 15 bin adet kovanda yılda 350 ile 400 ton natürel ve ihracat için kaliteli bal üretimi yapıldığını açıklayan Balıkesir Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı, "Havran ilçesinin arıcılığın merkezidir" dedi.
Başkan Mustafa Yazıcı, Havran ilçesinin arıcılık yapan 250 ailede toplam 35 bin adet kovanın bulunduğu ve yıllık 650 ile 700 ton arası natürel ve ihracat için kaliteli bal üretimi yapıldığı bilgisini verdi. 
Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false