Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehir 2017 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi

Büyükşehir 2017 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bütçe görüşmeleri öncesi CHP Grup toplantısına konuk olarak katılıp bütçe hakkında bilgiler vererek, Büyükşehir projelerini anlattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bütçe görüşmeleri öncesi CHP Grup toplantısına konuk olarak katılıp bütçe hakkında bilgiler vererek, Büyükşehir projelerini anlattı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Birleşiminde Büyükşehir Belediyesi´nin 2017 yılı tahmini bütçesi AK Parti, CHP ve MHP´li üyelerin oybirliği ile onaylandı. Meclis birleşimi öncesi CHP Grup toplantısına konuk olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 2017 yılı bütçesi hakkında CHP´li meclis üyelerine bilgiler vererek projelerini anlattı.
CHP´li meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Başkan Uğur, CHP´li üyeler ile sohbet etti.
Daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Birleşimine başkanlık eden Başkan Uğur, burada da tüm meclis üyelerine bütçe hakkında bilgiler vererek Büyükşehir Belediyesi projelerini anlattı. Büyükşehir´in 2016 bütçesinin de 750 milyon lira olduğunu hatırlatan Başkan Uğur, ?Bu bütçede gelirlerimiz 650 milyon liraydı. 100 milyon lira da borçlanma koymuştuk. Hatta Büyükşehir Meclisi´nden 600 milyon lira da bir borçlanma yetkisini bize vermiştiniz. Ama 2016 yılı dolarken Büyükşehir´imizin borcu 106 milyon lira. Bunun 30 milyon lirası bir bankadan 3 yıl vade ile aldığımız bir kredi. 76 milyon lirası ise 7 yıl vadeli İller Bankası´ndan aldığımız kredi. 106 milyon lira gibi bir krediyi kullandık. Bu yılda yine yaptığımız tahmini bütçemiz 650 milyon lira. 100 milyon lirada borçlanma olmak üzere 750 milyon lira tahmin edildi. 2017 yılı tahmini gelirimiz bütçenin % 77´sine karşılık gelen 500 milyon 785 lira. Maliye ve İller Bankası payları en büyük kaynağı oluşturmaktadır. Diğer gelirler sermaye, ulaşım, kira, harçlar, mevduat faizleri ve otopark gelirleri gibi. Belki hiç borçlanmayabilirdik ama düşündüğümüz arsa satışlarını yapamadığımız için borçlandık. Ama yerlerimiz için hasılat paylaşımı olarak ihaleye çıkacağız. Belki hiç borçlanmadan ya da çok az borçlanarak 2017 yılını kapatırız? dedi.
Başkan Uğur´un konuşması ardından meclis üyelerinin onayına sunulan 2017 yılı bütçesi 750 milyon lira olarak AK Parti, CHP ve MHP´li üyelerin oybirliği ile kabul edilerek birliktelik sergilendi. Toplantıda CHP Grubu adına söz alan Şerafettin Engüdar ve Ahmet Özkoca ile MHP Grup Başkan Vekili Osman Kılıç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a teşekkür ederek birlikteliğin devam etmesi temennisinde bulundular.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli