Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Büyükşehir, Balıkesir´i maskesiz bırakmıyor

Büyükşehir, Balıkesir´i maskesiz bırakmıyor

Balıkesir´de maske ihtiyacının karşılanması için çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALMEK vasıtasıyla maske ve tulum üretiyor.

Balıkesir´de maske ihtiyacının karşılanması için çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALMEK vasıtasıyla maske ve tulum üretiyor.
Evlerinden gönüllü olarak maske dikimine katkı sağlayan kadınlara malzeme desteği veren belediye, ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde süreci yönetiyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK), kent genelinde korona virüs ile mücadelede kullanılmak üzere başlattığı maske üretimine devam ediyor. BALMEK kursiyerleri ayrıca sağlık çalışanları için tulum da üretiyor.
BALMEK kursiyerlerinin yanı sıra Balıkesirli gönüllü kadınlar da evlerinde diktikleri maskelerle sürece destek oluyor. Günlük 11 bin adet maske şehir merkezi başta olmak üzere Susurluk, İvrindi, Savaştepe, Bigadiç, Kepsut ve Sındırgı´da steril bir şekilde üretiliyor.
20 ilçe belediyesiyle koordine halinde 2 milyonun üzerinde maske dağıtan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, üretilen maskeleri sağlık personelleri başta olmak üzere pazar yerleri, bankalar, toplu taşıma gibi çok sayıda noktada dağıtılıyor.
BALMEK´te, maske ve tulum üretimine destek veren Susurluk Kent Konseyi Başkanı Doktor Luiz Erpınar ?Korona virüs tedbirleri kapsamında, bu milli mücadele günlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin kurmuş olduğu Meslek Edindirme Kurslarında son bir aydır maske ve tulum üretiyoruz. Açık pazar yerlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarına, emniyet, jandarma ve devlet dairelerine buradan maske temin ediyoruz. Yüksek oranda maske üretimimiz var. İhtiyaç dahilinde tulum üretimi de gerçekleştiriyoruz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı