Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İlköğretim Haftası´na destek verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İlköğretim Haftası´na destek verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Atatürk İlkokulu´nda düzenlenen 2016-2017 yılı eğitim-öğretim yılı açılış töreni ve İlköğretim Haftası etkinliklerine katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Atatürk İlkokulu´nda düzenlenen 2016-2017 yılı eğitim-öğretim yılı açılış töreni ve İlköğretim Haftası etkinliklerine katıldı.
2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreni ve İlköğretim Haftası Balıkesir´de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın yeni eğitim- öğretim yılına ilişkin mesajı okunduktan sonra, Okul Müdürü Cemil Çakır ve İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker´in konuşmaları ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´da öğrenci, öğretmen ve velilere hitap etti.
Başkan Uğur, okulların öğrencilerin 2. Evleri olduğunu vurguladı. Okullarda öğrencilerin yeni bir yaşama adım atacaklarını ifade eden Başkan Uğur, ?Burada yepyeni şeyler öğrenecek, unutulmaz arkadaşlıklar kuracak, güzel günler geçireceksiniz. Bu kutsal yuva size çok şey öğretecek. Okumamız, yazmamız ve yeni şeyler öğrenmemiz sayesinde; ailemize, çevremize, milletimize faydalı bireyler olabileceğiz. Sizlere derslerinizde başarılar diliyorum. Bizler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman okullarımızın, velilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin yanındayız. İmkânlarımız ölçüsünde eğitim öğretim hizmetleri ile ilgili problemlerin çözülmesinde ve eğitim öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın hizmetinde bulunmaktan onur duyarız? diye konuştu.
Başkan Uğur´un ardından konuşan Vali Ersin Yazıcı ise 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yaptı. Okullarda öncelikle öğrencilere demokrasinin ve 15 Temmuz girişiminin iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, öğrenci, öğretmen ve velilere başarılı bir eğitim öğretim yılı diledi. Haftanın önemiyle ilgili yazı, şiir ve kompozisyonların okunduğu açılış töreninde halkoyunları ve ritim gösterisi sunuldu. Ödül töreni ardından sınıfları gezen Vali Yazıcı ve Başkan Uğur, öğrencilere hediyeler verdiler. Ayrıca protokol üyeleri öğrenciler ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin konu edildiği belgeseli izlediler. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli