Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir Belediye Meclisinden terör saldırısına tepki

Büyükşehir Belediye Meclisinden terör saldırısına tepki

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 1. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan´ın başkanlığında yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 1. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan´ın başkanlığında yapıldı. Yoklama ve açılışın ardından İstanbul Beşiktaş´taki hain terör saldırısında şehit düşen emniyet mensupları ve vatandaşlar için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Tören ardından kısa bir açıklama yapan Meclis Başkanı Pehlivan, hain terör saldırısını Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi olarak kınadıklarını söyledi.
Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin soru önergelerine cevap verilmesi ile devam etti. Önergelere cevap vermek için kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanı Mehmet Birol Şahin, ilk olarak İstanbul Beşiktaş´ta yaşanan hain terör saldırısını AK Parti Gurubu adına kınadı.
Marmara ilçesindeki Avşa Adası´nda Mavi Koyda bulunan balıkçı barınağının çevresinde koku oluşmasıyla ilgili soru önergesini cevaplayan Şahin, ?Bu konuda bazı şikâyetler oluştu. Bununla ilgili meclis üyesi arkadaşlarımız soru sordu. Marmara Belediye Başkanımız bu konuda çok hassas ve duyarlı. Bu konuda örnek bir çalışma sergiliyor. Marmara Adalar Belediyesi her soruna duyarlı yaklaşıyor. Sayın Başkanımız burada oluşan balıkçı barınağı inşaatının bitiminden sonra mendireğin Güney yönünde sahil boyunun zarar gördüğünü ve 500 metrelik sahil bandında ev ve işyerlerinin zarar gördüğünü ifade etmişti. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığımız 4. Bölge Müdürlüğü inceleme yaptı ve bugünlerde rapor aşamasında. Ne gibi önlem alınması gerekiyorsa, Ulaştırma Bakanlığı çalışmasına devam ediyor? diye konuştu.
Meclis toplantısı meclis gündeminde yer alan maddelerin komisyonlara havale edilmesinin ardından sonra erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı