Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı bütçesi: 750 milyon lira

Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı bütçesi: 750 milyon lira

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında yapıldı. Yoklama ve açılışın ardından Mecliste ek gündem olarak sunulan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin 2017 yılı performans programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Görüşme ardından Başkan Uğur tarafından meclis üyelerine Büyükşehir çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Uğur konuşmasında Büyükşehir Belediyesi´nin 2017 yılı hazırlık bütçe teklifinin 750 milyon lira olduğunu söyledi.
Balıkesir´i 2023 yılında Türkiye´nin ekonomik olarak ilk 10 şehri arasında görmek istediklerini ifade eden Başkan Uğur şöyle konuştu: ?Türkiye Dünya´da 17. geliyorsa, Balıkesir´de gelişmişlik sıralamasında 17. sırada. Balıkesir´i 2023´te 10. sıraya taşıyalım istiyoruz. Bütün hedefimiz bu. Buna göre bütçe ve projeler yapıyoruz. Şuanda Balıkesir geleceğe hazırlanırken, birçok sanayici ilimize geliyor. Yer kalamayan Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´ne 5 bin dönüm daha katarak gelecek sanayicilere yer vermek istiyoruz. Bandırma´da düşündüğümüz liman ve organize sanayi bölgesi. Bandırma´yı lojistik üst ve organize sanayi bölgesinin merkezi haline getirmek istiyoruz. Bandırma´ya ayrıca kurmak istediğimiz Tematik Park için yarışmaya çıkıyoruz. Dünyanın en ünlü ve şanlı mimarlarını bu yarışmada jüri yapacağız. Bu ayın 26´sında jüri geliyor Bandırma´ya götüreceğiz bu alanı gezecekler. Bu yarışmada en az 300 kişi yarışsın istiyoruz. MIPIM´e gitmeden önce jüri birinciyi ilan edecek ve ödülü MIPIM´deki fuarda vereceğiz. Bu fuarda herkes Bandırma ve Balıkesir´i duysun istiyoruz.? dedi.
Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Birleşimine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve daire başkanları katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli