Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir Belediyesi bozuyor Bandırma Belediyesi onarıyor

Büyükşehir Belediyesi bozuyor Bandırma Belediyesi onarıyor

"200 bin nüfuslu bir kent 110 kilometreden nasıl yönetilsin?"

Bandırma İlçesi´nde yeni yol yapım çalışmaları yürüten Bandırma Belediyesi´ne bağlı ekipler, bozulan yollarında onarımını gerçekleştiriyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yetersiz çalışmaları nedeniyle Bandırma İlçesi´nde bozulan yollara Bandırma Belediyesi el koydu.
Yeni yerleşim yerlerinin yollarını yerinde inceleyen ve bilgi veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, yapılan yerler ikinci, üçüncü kez tekrar kazıldığını, yapılan yolun güzelliğine sevinmeden arkamızdan ne zaman kazacaklar? diye endişe yaşadıklarından yakındı.
Bandırma çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Başkan Dursun Mirza, ?Bu büyümeye bağlı olarak da yeni yollar açmamız gerekiyor. Hava şartları nedeniyle ara verdiğimiz çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor ve en kısa sürede tamamlamak istiyoruz? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğunda olan kazılarla ilgili bilgi veren Başkan Mirza, ?Bir taraftan biz Bandırma´nın yollarını yaparken bir taraftan da ne zaman kazılacak? endişesi yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Büyükşehir yasasıyla kazı yapacak kurum veya şahıslar kazı izinlerini Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Altyapı Koordinasyon Merkezi´nden AYKOME´den alıyor ve tamirat parasını da yine onlara yatırıyor. Biz ilk meclisten başlayarak bunun yanlış bir uygulama olduğunu bugüne kadar söyledik. Kazı izinlerini Bandırma Belediyesi´nin vermesi ve tamiratlarını da yapması gerektiğini söyledik. Maalesef binlerce kazıdan sonra BASKİ tamiratlar için ihaleye çıktı ve sonuç alınamadı. Üçüncü yılın ortalarında BASKİ´nin kazılarını Bandırma Belediyesi tamir etsin ve tamir ücretlerini de size ödeyelim dediler. İlk üç ayda yapılan küçük bir ödemeden sonra bir daha ödeme yapmadılar. Bandırma´nın sokakları sadece BASKİ tarafından kazılmıyor. Diğer kurumlar ve şahıslar tarafından da kazılıyor ve tüm kazı izinlerini Büyükşehir veriyor ve ücretlerini alıyor. Süperonline kazılarını görüyorsunuz. Süperonline kazdığı parkeleri 24 saat içinde, asfaltları ise 48 saat içinde tamir etmekle yükümlü. Haftalarca hatta aylarca tamir edilmemiş yerleri görüyoruz. Ayrıca tamir edilen yerlerde usulüne uygun tamir edilmiyor ve sonrasında tekrar göçmeler oluşuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin koordinasyonsuz, plansız çalışması nedeniyle kentimiz gerçekten büyük sıkıntıda. Vatandaşlarımız kazılardan son derece rahatsız. Biz de Bandırmalı hemşerilerimiz daha fazla sorun yaşamasın diye kimin kazdığına bakmadan, ücretini almadan kendi bütçemizden tüm kazılan yerlerin tamiratını yaptık. Maalesef tamir ettiğimiz sokaklar tekrar kazıldı. Tekrar tamir ettik başka kurum tarafından tekrar kazıldı, halkımızın parasına yazık. Büyükşehir Belediyesi yerine getiremediği bu sorumluluğu Bandırma Belediyesi´ne bıraksın.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli