Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir Belediyesi ekipleri afet bölgesinde

Büyükşehir Belediyesi ekipleri afet bölgesinde

Ayvalık ilçesinde şiddetli yağış ve lodos nedeniyle yaşanan sel felaketinde oluşan olumsuzluklara karşı ilk müdahaleler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Sel bölgesinde kriz masası kuran Büyükşehir Belediyesi birimleri afetin ilk saatlerinden itibaren 1.700 noktaya müdahalede bulundu. Bölgede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´da selzede vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Geçtiğimiz gün, Ayvalık ilçesinde şiddetli yağışlar nedeniyle birçok ev ve işyeri ile 6 bin 500 dönüm tarım arazisi sular altında kalmış, 913 adet büyük ve küçükbaş hayvan telef olmuştu. Sel felaketinin başlamasıyla birlikte, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ilgili tüm ekipleri bölgeye sevk ederek, yaklaşık 300 personel, iş makineleri ve ekipman ile kurtarma, temizleme ve hasar tespit çalışmaları sürdürüyor. Yaklaşık bin 700 noktada çalışmalarını tamamlayan ekipler, halen su tahliyeleri gerçekleştirirken, ilçede hayat normale dönüyor.
Ayvalık´taki çalışmalarla birlikte Gömeç ilçe merkezinde sel sularıyla çöken köprüyü de aynı gün onararak kullanıma açan Büyükşehir Belediyesi, hayvan yemleri sel sularına kapılan çiftçilere de önemli yardımlarda bulunmaya başladı. Belediye bünyesindeki ilgili daire başkanları ve müdür ve amirleri yanına alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, evlerinin giriş katları tamamen sular altında kalan ailelerle görüştü.
Evlerde inceleme yapan başkan Uğur, mağdur vatandaşları dinledi ve yaraların hızlı bir şekilde sarılacağını söyleyerek, ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin tüm ekipleri emrinizdedir. Ne ihtiyacınız var ise bize çekinmeden söyleyin. Devletimiz de yetkili tüm kurumlarıyla birlikte hizmetinizdedir. Felaketin yaşanmasına neden olan derelerin ıslahı konusunda da DSİ yetkilileriyle temasa geçeceğiz. Bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için ne gerekirse yapacağız? diye konuştu.
Başkan Uğur, Sarımsaklı ve Altınova mahallelerinde yağmur sularını taşımayan dereleri de inceledikten sonra, selde ağır hasarlar görerek üretimleri duran zeytinyağı fabrikaları, mobilya satış mağazaları ve diğer iş yerlerini ziyaret etti. İşletmecilerden isteklerini öğrenen başkan Uğur, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ayrıca, sel felaketinde zarar gören işletmelerdeki sorunların aşılabil-mesi için Balıkesir Sanayi Odası ile Balıkesir Ticaret Odası´nın da harekete geçtiği öğrenildi.
İnceleme gezisi ardından sel felaketinde zarar gören çiftçiler ile buluşan Başkan Uğur, havyan sahiplerine slajlık mısır dağıtımında bulundu. Sel felaketinde çok sayıda hayvanında telef olduğunu söyleyen Başkan Uğur, ?Sel felaketinde büyük ve küçükbaş olmak üzere 900´e yakın hayvan telefinin olduğunu belirledik. Kırsalda mağdur olan çiftçimize destek olalım istiyoruz. Tabi bir taraftan da sigortalar dolaşıp hasar tespiti yapıyor. Sel felaketinde mağdur olan çiftçilerimize 63 ton slaj ihtiyacı var. Nasıl zeytin sineklerini ilaçlıyorsak, buzağı kulübeleri dağıtıyorsak, şimdide slajlık mısır ve arkasında yem dağıtımı yapacağız? şeklinde konuştu.
Afet bölgesi ziyaretlerini Gömeç´le devam eden başkan Uğur, sel felaketinde yıkılan köprüde incelemelerde bulundu. Geçici olarak Büyükşehir ekipleri tarafından vatandaşların geçebilmesi için yapılan köprüyü inceleyen Uğur, yıkılan köprünün orijinaline uygun şekilde yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli