Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir Belediyesi ile İŞ-KUR işbirliği

Büyükşehir Belediyesi ile İŞ-KUR işbirliği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri için İşbirliği Protokolü imzalandı.

Girişimcilik eğitimi alarak KOSGEB hibelerinden yararlanmak isteyen 200 kişi BALMEK´te verilecek kurslara katılabilecek.
Kurs protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı´nın katıldığı tören ile imzalandı.
Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan´ın milli istihdam seferberliği çağrısı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile çağrıya destek olacaklarını söyleyen Balcı, ?200 kişiye girişimcilik eğitimi yapmayı planladık. 200 kişinin kendi işyerini kurması ardından yanlarına da işsiz vatandaşları alarak bir istihdam imkanı oluşturulmasını hedefliyoruz projemiz ile. Bu anlamda bu projeye destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a teşekkür ediyoruz? diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile yeni girişimcilere bu konuda eğitimler verilmesini hedeflediklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur şöyle konuştu: ?Girişimciler bu kurs sonrası sertifikalarını aldıktan sonra KOSGEB´e müracaat ederek desteklerden faydalanabilecekler. Hükümetimizin ve çalışma Bakanlığımızın yapmış olduğu bir program. Bizde güzel bir hizmet için bu kurslarımızı açtık. Gerekli destekleri de kurumumuz ve Çalışma Bakanlığı veriyor. Balıkesir´de istihdamın arttırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Konuşmaların ardından Başkan Uğur ve Balcı protokolü imzaladı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false