Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehir Belediyesi korsan taşımacılığa savaş açtı

Büyükşehir Belediyesi korsan taşımacılığa savaş açtı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşım güvenliğini sarsan ve haksız kazanca neden olan korsan taşımacılık faaliyetlerine karşı gerekli çalışmaları başlattı.

Vatandaşlar arasında VIP olarak adlandırılan A1 ve D2 Yetki Belgesi ile yapılan yolcu taşımacılığı hakkında Büyükşehir Belediyesi´ne ulaşan sözlü ve yazılı şikâyetlerin ciddi boyutlara ulaşması sonucunda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, hiçbir yasal ve mevzuata uygun taşımacılık yükümlülüklerini yerine getirmeyen korsan taşımacılık konusunda gerekli işlemleri başlatacağını kamuoyuna duyurdu.
Konuyla ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı´nın yaptığı açıklamada şunlar belirtildi: ?Vatandaşlarımız arasında VİP olarak adlandırılan, A1 ve D2 Yetki Belgesi ile yapılan yolcu taşımacılığı hakkında Başkanlığımıza gelen sözlü ve yazılı şikâyetler, ciddi boyutlara ulaşmıştır. Başkanlığımızca da haksız kazanç olarak değerlendirilen bu korsan taşımacılığın, şehir içi ve ilçeler arasında yasal ve mevzuata uygun yolcu taşımacılığı yapan esnafımızla karşılıklı sürtüşmelere neden olmaktadır. Tarifeli taşımacılık yapan işletmecilerin haklarının korunması, Belediye denetiminde güvenli bir taşımacılık hizmetinin verilmesi hususunda Belediyemize ulaşan şikayetler dikkate alınarak korsan taşımacılığın önüne geçmek üzere çalışmalar başlatılmıştır. Bu şekilde tarifesiz yolcu taşıması yapmak üzere verilen D2 yetki belgesiyle; Karayolu taşıma mevzuatında belirtilen GRUP YOLCU tanımına uyulması, yolcuları güzergâh üzerinde veya evlerinden tek tek toplamak suretiyle taşıma yapılmaması, devamlı olarak belirli bir güzergâh üzerinde taşıma faaliyetinde bulunulmaması, hiçbir şekilde kalkış ve varış noktaları arasında ara durak kullanılmaması, ücret ve zaman tarifeleri düzenlenmemesi ve bu amaçla ilan verilmemesi, taşıtlara varış yerlerini belirten güzergâh ve tarife yazıları asılmaması, fatura ve taşıma sözleşmesi olmadan taşıma yapılmaması, Karayolu taşıma mevzuatı açısından bir zorunluluktur. Başkanlığımıza iletilen şikâyetler ilgili birimlere sürekli olarak iletilmekte, ancak; arzu edilen çözümler idari ve hukuki gerekçeler nedeniyle tam randımanlı bir denetim sağlanamamaktadır. Bundan sonraki süreçte, Daire Başkanlığımıza ve ilçe belediyelerimize ulaşan şikayetler konusunda daha etkin denetim ve uygulamalar yapılarak gerek yasal otobüs ve minibüs işletmecilerinin haklarını korumak gerekse de Balıkesir halkının güvenli taşımacılık hizmeti almasını sağlayacak şekilde korsan taşımacılık ile mücadele edilmeye devam edilecektir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli