Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir Belediyesi´nden anne adaylarına süt desteği

Büyükşehir Belediyesi´nden anne adaylarına süt desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile il genelinde anne adaylarına ücretsiz süt dağıtımı devam ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile il genelinde anne adaylarına ücretsiz süt dağıtımı devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, her yıl 5 bin anne adayının 120 bin litrelik süt ihtiyacını karşılayacak. Nisan ayında başlayan uygulama ile bugüne kadar 45 bin litre süt dağıtımı yapıldı.
Anne adaylarının gebelikleri boyunca ihtiyaçları olan 24 litrelik süt, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´unda katıldığı tören ile Şubat ayında projeyle ilgili olarak protokol imzalanmıştı.
Büyükşehir Belediyesi, bebeklerin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmeleri için yürüttüğü bu çalışmada birinci basamakta özellikle aile hekimliği vasıtasıyla dört izlenim yapılıyor. Bu izlemede anne adaylarına bilgiler veriliyor. Hamilelik süresi boyunca vitamin ve ilaç takviyesinin yanında süt içmelerinin önemini vurgulamak için her anne adayının 24 litre süt ihtiyacı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nce karşılanıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından süt üreticilerinden temin edilen her yıl yaklaşık 5 bin anne adayına 120 bin litre süt dağıtılacak. Nisan ayında uygulamaya konulan proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 45 bin litre süt dağıtıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli