Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Büyükşehir Belediyesinden engellilere iftar yemeği

Büyükşehir Belediyesinden engellilere iftar yemeği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, birlik-beraberlik ve rahmet ayı olan Ramazan´da toplumun tüm kesimlerine yönelik düzenlediği ?Gönül Sofrası´ adlı iftar programlarına bir yenisini daha ekledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, birlik-beraberlik ve rahmet ayı olan Ramazan´da toplumun tüm kesimlerine yönelik düzenlediği ?Gönül Sofrası´ adlı iftar programlarına bir yenisini daha ekledi.
Kısa bir süre önce şehit ailelerine ve gazilere iftar programı tertip eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu kez hizmette pozitif ayrımcılık sağladığı engelli vatandaşlara ve ailelerine yönelik Balkonuk Center´da iftar programı düzenledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve eşi Nurgül Uğur´un ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Vali Mustafa Yaman, sivil toplum kuruluşları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Ramazan ayında vatandaşlarla iftar ve sahur programlarıyla bir araya geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Başkan Uğur, ?Ramazan ayı insanlar için önemli bir aydır. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim bu ay içerisinde inmiştir. Kadir gecesi bu ay içerisindedir. Bu ay günahların af olduğu, mağfiret ve rahmet ayıdır.? dedi.
Uğur: ?Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata adaptasyonuna önem veriyoruz?
Türkiye´de son yıllarda engelli vatandaşların hayat koşullarında iyileştirmeler yapıldığını dile getiren Başkan Uğur, ?Türkiye son dönemlerde engelli hakları konusunda Avrupa´da en büyük ivmeyi yapan ülke olarak adından söz ettiriyor. 2002 sosyal destek hizmetleri için ayrılan bütçe 1. 3 milyar lira iken, 2014 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nın bütçesi 26.5 milyar lira. Biz birçok çalışmamızda, insanımızın geleceğe umutla bakmasını istiyoruz. Özellikle engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata adaptasyonuna önem veriyoruz. Engelli kardeşlerimizin azmettiklerinde neleri başarabileceklerini görüyoruz. Yeter ki inanç, azim ve umut olsun.? dedi.
Uğur: ?Balıkesir´de 1 yıl içinde toplu taşıt araçları engellilere uyumlu olacak?
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin hizmet ve projelerinde engelli vatandaşların durumlarını göz önünde bulunduğunu kaydeden Başkan Uğur, ?Balıkesir´de engelli vatandaşlarımız hayatlarını kolay yaşasınlar. Binmiş oldukları araçlar engellilere uyumlu olsun. Bir yıl içerisinde Balıkesir´deki tüm toplu taşıt araçları engellilere uyumlu hale gelecek. Bütün mekânları engellilere uyumlu hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz.? dedi.
Başkan Uğur´un konuşmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu, engelli vatandaşlara hizmetlerinden dolayı Uğur´a teşekkür plaketi takdim etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli