Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir Belediyesi´nin ?Gelir-Gider´ dengesizliğine dikkat çekti

Büyükşehir Belediyesi´nin ?Gelir-Gider´ dengesizliğine dikkat çekti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin gelir gider dengesinin bozuk olduğunu söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin gelir gider dengesinin bozuk olduğunu söyledi.
Olabilirliğin üstünde, olağanüstü bir borçla belediyeyi devir almadığını öne süren Yılmaz ?Bizim bu dönemde yaşadığımız sıkıntı sürdürülebilirliği etkileyecek kesintilerin olmasıdır. Yani anlık gelir-gider dengesinin bozuk olması. Bunu da planladık. Ne kadar borçla devraldınız derseniz olmaz. Aynı borç miktarını zamanında İsmail Ok da gündeme getirmişti.? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin personel yükünün ağır olduğunu dile getiren Yılmaz ?Bu yöneticilerden kaynaklı bir şey değil. Devletimizin son zamanlarda büyükşehir yaptığı bütün belde belediyelerindeki tüm personel büyükşehre kaldı. Arkasından İl Özel İdare kapatıldı, oradaki bütün çalışan personel de belediyeye kaldı. Arkasından hizmet aldığımız sektördeki herkesin belediye personeli olması konusunda yasa çıktı. Şimdi burada bir yığışma oldu. Bütçeleri artırmamız, bu personelin giderlerinin azda kalması lazım ama şu anda personel giderleri bütçenin % 56´sını oluşturuyor.? dedi.
Siyasi çekişmelerin olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade eden Yılmaz ?Ben sonuca giden, sistem oluşturan ve süreklilik sağlayan tarafta iş yapma taraftarıyım. Bizim biraz siyaset üstü bakmamız gerekiyor. Ana ihtiyaç kanalizasyonsa hemen gidip yapmamız, ana ihtiyaç fabrika yeriyse hemen bunu konuşmamız gerekiyor. Çünkü yalancı pehlivanlıktan gündemde kalmaya çalışan siyasinin ben olmasını istemiyorum. Bunlarla da mücadele ettiğimizi göreceksiniz. Konuşmamız gereken yerde konuşacağız, konuşmamamız gereken yerde konuşmayacağız.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli