Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla yapıldı

Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla yapıldı

Türkiye´nin ilk Kompozit Camisi Bandırma Misakça Mahallesi´ne inşa edildi.

Türkiye´nin ilk Kompozit Camisi Bandırma Misakça Mahallesi´ne inşa edildi.
2016 yılında elektrik kontağından çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Bandırma İlçesi Misakça Mahallesi´ndeki Camii Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa edildi.
Camiyi ziyaret ederek namaz kılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, camiinin Türkiye´de kompozit malzemeden üretilen ilk ve tek cami olduğunu söyledi.
AK Parti Balıkesir eski milletvekili Cemal Öztaylan, müftülük yetkilileri ve kırsal mahalle halkı ile bir araya gelen Başkan Uğur, öğle namazı sonrası camide incelemelerde bulundu.
İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Uğur, ?Daha önce elektrik kontağından yanan camimizle ilgili Misakça halkının talebi oldu. Nerede namaz kılacağı dediler. Hiçbir mahalle camisiz ve ezansız, bayraksız olmaz. Bizde kolları sıvadık ve 500 nüfusu olan mahallemize bu camimizi inşa ettik. Mahallemizin nüfusuna uygun Türkiye´nin ilk kompozit camisini buraya inşa ettik. 250 metrekare kullanım alanı var çekme katı ile beraber. Tuvaletleri, hanımlar için namaz kılma yerleri ile güzel bir camimiz oldu hayırlı uğurlu olsun? diye konuştu.
Caminin dolması durumunda mevcut caminin iki katı büyüklüğünde cami yaptırma sözü de veren Başkan Uğur, daha sonra cami cemaati ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Uğur, Engelsiz Yaşam Merkezi´ni ziyaret etti
Başkan Uğur daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma´ya inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi´ni ziyaret etti.
Merkezde eğitim gören engelliler ile bir araya gelerek yetkililerden bilgi alan Başkan Uğur, diğer ilçelere de aynı merkezlerden yapılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli