Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyükşehir den 30 mahalleye yangın söndürme tankeri

Büyükşehir den 30 mahalleye yangın söndürme tankeri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede bulunan 30 kırsal mahalleye yangın söndürme tankeri dağıtımını, törenle gerçekleştirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede bulunan 30 kırsal mahalleye yangın söndürme tankeri dağıtımını, törenle gerçekleştirdi.
Kırsal mahallelere gönderilen tankerler sayesinde, yangınlara daha hızlı bir şekilde müdahale edilerek can ve mal güvenliği sağlanacak. 

Yangınlara başlangıç aşamasında daha hızlı müdahale edilerek can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 ilçede 30 kırsal mahalleye yangın söndürme tankeri dağıtılıyor.
Tren Garı arkasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Otoparkında gerçekleştirilen törenle, muhtarlara teslim edilen tankerler sayesinde yöre halkı tarafından yangınlara ilk müdahale hızlı bir şekilde sağlanacak.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ali İhsan Uygun´un da katıldığı dağıtım töreninde, muhtarlara tahsis belgeleri takdim edildi.
Şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi´nin de katkılarıyla 745 kırsal mahalleye yangın söndürme tankeri verildiğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ?7 ilçemizin kırsal mahallelerinin tamamında yangın söndürme tankeri bulunuyor, biz de kalan 13 ilçemizdeki ihtiyaçları tamamlıyoruz. Bugün dağıttığımız 30 tankerle bazı ilçelerimizde ihtiyaçlar tamamlanmış olacak. Kalan kırsal mahallelerimizde müfreze birliklerimize ya da şehir merkezine yakın konumdalar. Bu tankerler kırsal mahallelerde birçok amaca hizmet ediyor. Ekiplerimiz tankerlerin gerekli bakımlarını zaman zaman gerçekleştirecekler, muhtarlarımızdan ricamız tankerlerde bir arıza oluşursa ekiplerimize anında haber vermesi. Özenli bir şekilde kullanıldığında vatandaşlarımıza onlarca yıl hizmet edebilecek kalitede bu tankerler. Kırsal mahallelerimizin her konuda yanındayız. Tankerler şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Temennimizin yangınların çıkmaması fakat çıkarsa da elimizdeki ekipmanımızla müdahale etme şansımız olsun.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli