Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir ?Gönüllü İtfaiyeciler´ yetiştirecek

Büyükşehir ?Gönüllü İtfaiyeciler´ yetiştirecek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın talimatı ile Balıkesir´de ?Gönüllü İtfaiyecilik Projesi? hayata geçiriliyor. Projeyle, ilk etapta profesyonel itfaiyeci sayısı kadar 650 gönüllü itfaiyeci yetiştirilecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın talimatı ile Balıkesir´de ?Gönüllü İtfaiyecilik Projesi? hayata geçiriliyor. Projeyle, ilk etapta profesyonel itfaiyeci sayısı kadar 650 gönüllü itfaiyeci yetiştirilecek.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı´nın ?Gönüllü İtfaiyecilik Projesi?nin tanıtımı, Salih Tozan Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve aynı zamanda Türkiye İtfaiyeciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Halil Yılmaz ?Dünyada itfaiyecilik alanında en önemli proje olan ?Gönüllü İtfaiyecilik Projesi´ni ilimizde de uygulayacağız. Bunu disipline, organize, yönlendirilebilir bir halde uygulamak için başlangıçta böyle bir program tertip ettik ki bu çalışmanın sahiplenilmesi toplumumuzun duyarlılığının artırılması kısacası sizlerle birlikte artan bir farkındalıkla sağlıklı zaman yitik hale gelmeyen bir çalışma yapmak istiyoruz. Gönüllü İtfaiyeci mesleği itfaiyecilik olmayan nüfusun az, itfai olay çıkması sıklığının düşük olduğu yerleşim yerlerinde gönüllü olarak görev üstlenen eğitim, beceri ve donanım olarak profesyonel itfaiyeci imkân ve kabiliyetlerine sahip olan itfai olay ve hukukunda kendi meşruiyetini bırakıp emir komuta zinciri içinde olaylara müdahale eden ve olay sonrası kendi meşruiyetine dönen itfaiyeciyi ifade eder.? dedi.
Konuşmasının devamında yaptıkları toplantılarda projeyi gören Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın hemen hayata geçirmeliyiz talimatını verdiğini aktaran Halil Yılmaz şöyle devam etti: ?İlk etapta elimizdeki profesyonel itfaiyeci sayısı kadar yani en az 650 vatandaşımızın eğitimini, donanımını sağlayarak gönüllü kolumuz olarak teşkilatımıza kazandırmak istiyoruz. Bu sistemi yeni bir haberleşme ve koordinasyon içerisinde çalıştıracağız, bunun için imkân ve kabiliyetimiz var. Çalışmalarımızı tamamladık, yakın zamanda da Büyükşehir Belediye Meclisi´nden bu konudaki yazımızı çıkardık. Biz hazırız, teşvik ısrar ve takibi bırakmayacağız. Sevgili dostlar, bu proje herhangi bir itfaiye olayında, afet durumunda ayakta kalanın kalamayana yardım etmesi projesidir.? diye konuştu.
Böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin ?AFAD İl Müdürlüğü olarak afet öncesi hazırlık, afet sırasında müdahale, afetten sonra da iyileştirme çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Türkiye genelinde de afete hazırlıklı ülke projesi kapsamında afete hazırlıklı işyeri, okul, itfaiye, bireyler, köy çalışmalarımız sürüyor. Tüm bunlarda ana çözüm ortağımız Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi. Bu programa katılan tüm itfaiye gönüllülerine teşekkür ediyorum.? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mürsel Sabancı´da, İtfaiye Daire Başkanlığı´nın ?Gönüllü İtfaiyecilik´ projesinin anlamı ve sizin gönüllü duruşunuz ile kurumlar arası işbirliğinin hepimiz için önemli olduğuna dikkat çekti.
Programa; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Muhtarlar ve gönüllü itfaiyeciler katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı