Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir heyeti Rotterdam´dan döndü

Büyükşehir heyeti Rotterdam´dan döndü

Bandırma´yı uçuracak anlaşma imzalandı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, beraberinde kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam´a çıkarma yaptı.
Başkan Uğur, Hollanda´da Büyükşehir Belediyesi olarak projelendirdikleri Bandırma ilçesindeki liman projesi için Port of Rotterdam CEO´su ile karşılıklı iyi niyet anlaşması imzaladı.
Bandırma ilçesinde yapılacak temiz sanayi ve çevreci liman ile önümüzdeki 10 yıl içinde 11 milyar Euro´luk yatırım ile 25 milyar dolar ihracat yapılması hedefleniyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Port of Rotterdam CEO´su Allard Castelein arasında imzalanan iyi niyet anlaşması imza töreninde, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, PwC´nin Hollanda Türkiye Masası Başkanı Serkan Güner de hazır bulundu.

Uğur: ?Balıkesir´e hayırlı olsun?
Yapılan anlaşmanın Balıkesir´e hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Uğur, ?Rotterdam liman cooRonald Pol ile iyi niyet anlaşması imzaladık. Rotterdam limanın çalışma deneyimlerinden yararlanıp ortak çalışma için anlaşmamızı yaptık, imza altına aldık. Balıkesir´imize ve Bandırma´mıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu anlaşma ile hedefimiz Türkiye´nin en modern sanayi bölgesi ve limanını inşa etmektir.? dedi. Uğur, Rotterdam´da bir sanayi ve liman kompleksi işletme modeli olan Landlord sistemini, çevre ve güvenlik kontrol sistemini incelemeye geldiklerini belirtti.
Uğur, ?Bandırma, jeopolitik ve coğrafi konumu itibari ile kimya ve metal sektörünün ilgi odağı. Burada yapılacak sanayi kümelenmesinin ve liman işletmesinin doğru planlanması, sahillerimizin, toprağımızın ve yaşam alanlarımızın korunması önemli. Port of Rotterdam Hollanda´da ve dünyanın birçok yerinde ?Landlord´ modelini başarıyla uyguluyor. Bu nedenle Port of Rotterdam ile Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyeleri olarak bir iyi niyet sözleşmesi imzaladık. Ziyarete katılan tüm kurumlarımız ve sanayicilerimizle müzakere edip eş güdüm ile yatırımı hayata geçireceğiz. Düzenleyici ve denetleyici misyonumuzla Bandırma ilçemizde önümüzdeki 10 yılda 11 milyar Euro yatırım ve yıllık 25 milyar dolar ihracat yapılmasını sağlayacağız. Bu esnada Ocaklar Plajında da yüzebileceğiz? dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Mirza: ?Ziyaretten memnun oldum?
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Rotterdam´da bulunan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Rotterdam´da böylesine devasa bir sanayi bölgesinin ve limanların nasıl mükemmel yönetildiğini gözlemlemekten, ayrıca, doğaya saygılı, çevreye duyarlı sanayi ve liman yatırımlarının da mümkün olduğunu hep birlikte gözlemlemekten memnun olduğunu dile getirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve beraberindeki heyet, Hollanda´da Bandırma Limanı için iyi niyet anlaşması imzaladığı Rotterdam Limanı´ndaki inceleme gezisinin ardından hafta sonunda Balıkesir´e döndü.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli