Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir, kira ve su faturalarını 3 ay erteledi

Büyükşehir, kira ve su faturalarını 3 ay erteledi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı Avlu Kongre Merkezi´nde yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı Avlu Kongre Merkezi´nde yapıldı.
Sosyal mesafe kuralına uymak için Avlu Kongre Merkezi´nde düzenlenen Olağanüstü Belediye Meclisi´nde, Korona virüs nedeniyle Büyükşehir Belediyesi´nin kiracılarının kiralarına 3 ay erteleme gelirken, faaliyetlerine ara veren işletmelerin ara verdiği süre kadar kiralarının alınmamasına karar verildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde, belediye kiracılarının pandemi sürecinde kiralarının ertelenmesi görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan taşınmazların satış, kiralama ve işgaliye bedellerinin herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan eşit taksitler halinde 3 ay ertelenmesi, faaliyetlerini durduran işyerlerinin ise işyerlerini açmadıkları süre zarfında kiralarının alınmaması oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Korona virüs nedeniyle kira süreleri uzatılıp, alınan bu kararın yasa gereği olduğu belirtildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde, Korona virüsün ekonomi ve sosyal hayata etkilerini azaltmak amacıyla su faturalarına erteleme geldi.
BASKİ sorumluluk alanında bulunan abonelerin; Mayıs, Haziran ve Temmuz 2020 dönemlerinde oluşturulacak su faturaları 7244 Sayılı Yeni Korona virüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması hakkında kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun 1. Maddesinin (e) fıkrası hükümlerinin uygulanabilmesi için yetki istendi.
Yapılan oylama sonucunda BASKİ abonelerinin; Mayıs-Haziran ve Temmuz dönemine ait su faturalarının ödemesi 3 ay süresince ertelendi. Üç ay sonunda oluşacak su faturalarının tutarı ise abonenin isteği doğrultusunda 3 ayrı eşit taksitte ödenebilecek.
Toplantıda ayrıca; Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen yol ve bakım-onarım çalışmaları için büyük bir ihtiyaç haline gelen Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı´nın kurulması oy birliğiyle kabul edildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli