Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehir Meclisi Toplandı

Büyükşehir Meclisi Toplandı

Uğur, Bandırma Limanını Türkiye´nin Rotterdam´ı yapma sözü verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı ikinci birleşimi Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.
Kasım ayı ikinci birleşiminde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un ?Bandırma´yı Türkiye´nin Rotterdam´ı Yapacağız? ?diyerek sözünü verdiği Bandırma Liman Projesi için ilk adım atıldı.
Ege ve İç Anadolu Bölgesi´nden üretilen ürünlerin Balıkesir Lojistik Köyü üzerinden Bandırma limanıyla Avrupa´ya ihracatını sağlayacak proje kapsamında Bandırma Şirin Çavuş Bölgesindeki 20 bin 600 M2 alanın Liman ve Mal Deposu yapılması kamulaştırma kararı alındı.
2016 yılı zamsız otopark tarifesi AK Parti´nin oylarıyla kabul edildi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tarife Komisyonu Balıkesir´deki park tarifelerini üzerinde yaptığı çalışma Belediye Meclisi´nde oy çokluğuyla kabul edildi.
BALPARK´ın 2016 yılındaki yol üstü, katlı otopark, yer altı, Balıkesir merkez ve ilçelerindeki otopark ücretleri 2015 yılında uygulanan tarifelerin aynısı olacağı belirtilirken, CHP ve MHP grupları oylamada ret oyu kullanmaması şaşkınlık yarattı.
Halkın menfaatine bir kararda CHP ve MHP´nin ret oyu kullanmasına cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, Tarife Komisyonu´nda CHP´li üyelerin de evet oyu kullandığı 2016 yılı tarifesinin zamsız olması kararına CHP ve MHP´nin ret vermesine anlam veremediklerini belirtti.
Trafik yoğunluğunun az olduğu bölgelerde otopark ücreti saatlik 2 lira, trafik ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde otopark ücreti 3 lira olarak belirlendi.
Üreticilere yem analiz makinesi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, üreticiler lehine bir karar daha aldı. Daha önce süt üreticisine soğuk süt tankı, bal üreticisine polen tuzaklı kovan altlığı, seracılara sera örtüsü, hayvancılara buzağı kulübesi gibi ürünleri hibe eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı alınan kararla 521 bin lira maddi değeri olan iki adet yem analiz makinesi Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği´ne teslim edilecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin vizyon projesi Çay Deresi Projesi kapsamında mevcut yerinden kaldırılıp Organize Sanayi Bölgesi´ne taşınması planlanan Yeni Sebze Hali´nin bağlantı yollarının yapımı için kamulaştırma kararı alındı.
Deniz Ulaştırma ve Yapılar Müdürlüğü kuruldu
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İştirakler ve Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı meclis kararıyla kapatılırken, bu dairenin yetkileri ve görevleri Mali İşler Daire Başkanlığı´na devredildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Ulaştırma ve Hafif Raylı Sistemler Daire Başkanlığı bünyesinde Deniz Ulaşım ve Yapılar Müdürlüğü kuruldu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir Meclisi Toplandı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli