Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir Meclisinde arıtma tesisi brifingi

Büyükşehir Meclisinde arıtma tesisi brifingi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 3 Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan´ın başkanlığında yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 3 Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan´ın başkanlığında yapıldı. Yoklama ve açılışın ardından mecliste gündemde yer alan komisyon raporları görüşüldü. Komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Aynı şekilde ek gündemde yer alan komisyon ortak raporları Büyükşehir Belediye Meclisine sunuldu.
Büyükşehir Belediye Meclisi 3. Birleşimine; Daire Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından meclis üyelerine İkizce Tepeler Barajı ve Arıtma Tesisi hakkında bilgiler verildi. Meclis üyelerine tesis hakkında bilgiler sunan BASKİ Arıtma Tesisi Dairesi Başkanı Sadık Okutucu, tesisten yılda 50 milyon metreküplük suyun Balıkesir´e tahsis edildiğini söyledi. Hiç yağmur yağmaması durumunda bile tesisin en az 3 Balıkesir´in içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde yapıldığını ifade eden Okutucu, ?Barajdaki su seviyelerini DSİ hergün ölçerek bizler ile paylaşıyor. Günde 3-4 santimetre su düşüşü var bu mevsim şartlarına göre; yağmur yağmamasına rağmen. Arıtma tesisimiz ise Pamukçu civarında kurulmuş bir tesis. Tesis kapasitesi aşağı yukarı 1 milyon nüfusa hitap edebilecek bir kapasitede. Yani bugünkü ihtiyacımızın 3 katı durumunda? diye konuştu.
Okutucu ayrıca barajdan gelen suyun tesiste arıtılarak içme suyu olarak şebekeye verildiğini belirtti.
Toplantı sonunda Belediye Meclisi´nin 4. Birleşiminin 27 Ekim Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false