Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Büyükşehir ?Sanatın On Hali-Geleneksel Türk Sanatları Yarışması´ düzenliyor

Büyükşehir ?Sanatın On Hali-Geleneksel Türk Sanatları Yarışması´ düzenliyor

Geleneksel sanatların gelişimine ve tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi işbirliği içerisinde ?Sanatın On Hali-Geleneksel Türk Sanatları Yarışması? düzenleniyor.

Geleneksel sanatların gelişimine ve tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi işbirliği içerisinde ?Sanatın On Hali-Geleneksel Türk Sanatları Yarışması? düzenleniyor. Yarışmaya eser teslimi, 2-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi işbirliği içerisinde; geleneksel sanatların gelişimine ve tanıtılmasına katkı sağlamak, sanat bilincini yaygınlaştırarak üretimini desteklemek, tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehrimizin zengin tarihi ve kültürel mirasını ortaya çıkarmak amacıyla ?Sanatın On Hali-Geleneksel Türk Sanatları Yarışması? düzenleniyor. 

İki kategoride, on dalda gerçekleştirilecek olan yarışmanın birinci kategorisinde; Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Çini ve Ebru, ikinci kategorisinde ise; Kırkyama, Geleneksel Keçe Yapımı, Balıkesir Pullusu, Gönen İğne Oyası ve Sındırgı Yağcıbedir Halısı dalları yer alıyor. 2 Ağustos´ta başlayacak olan eser teslim tarihi, 27 Ağustos´ta sona erecek. 

Geleneksel Türk Sanatlarının markalaşmasını sağlayarak tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek yarışmada; birincilere 20 bin, ikincilere 15 bin, üçüncülere 10 bin, mansiyona layık görülenlere 5 bin ve sergilemeye layık görülenlere ise 500 lira para ödülü verilecek. 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli