Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Büyükşehir, turizmin 12 aya yayılmasını hedefliyor

Büyükşehir, turizmin 12 aya yayılmasını hedefliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bayramın ikinci gününde Edremit´te devam eden çalışmaları inceledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bayramın ikinci gününde Edremit´te devam eden çalışmaları inceledi.
Yılmaz, Ramazan Bayramı´nın ikinci gününde kurmaylarıyla birlikte sahada yapılan çalışmaları inceledi. Ramazan Ayı ve korona virüs süreci boyunca Balıkesir´in 290 kilometrelik sahil şeridinde hızlı ve yoğun bir şekilde çalışan ekiplerin, Edremit´te gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yücel Yılmaz, Balıkesir´in her noktasında Büyükşehir olarak çalıştıklarını ifade etti.
Turizm sezonu başlamadan Erdek, Marmara Adası ve tüm Körfez´i şehre gelecek misafirler için hazırladıklarını kaydeden Başkan Yılmaz ?Büyükşehir olarak yaşam kalitesi yüksek, bütçelerini zorlamadan tatil yapabilecekleri bir yerin insanlarımızın hizmetine açılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bir karakter belirledik. Bu doğrultuda Ayvalık´tan Edremit´e, Marmara Adası´ndan Erdek´e kadar her yerde çalışıyoruz.? dedi.
Balıkesir´in 290 kilometrelik sahil şeridinde benzer çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yılmaz, ?Denizi kirleten faktörleri, inşa ettiğimiz veya kapasitelerini artırdığımız arıtma tesisleriyle ortadan kaldırıyoruz, kaliteli ve sağlıklı içme suyu sağlıyoruz. Aynı zamanda görselliği yüksek işler yapıyoruz. Bugün burada yaptığımız çalışmalar birkaç sene içerisinde Balıkesir´i, Türkiye´nin marka şehirlerden bir tanesi yapacak. Biz; Havran, Burhaniye, Edremit ve Gömeç´in birçok noktasında çalışıyoruz. 12 ay turizmin yapılabileceği bir şehir için altyapıyı hazırlıyoruz. Dağımız var, kaplıcamız var, sahilimiz var, kumumuz var, doğamız var ama 45 güne sığdırılan bir turizm anlayışımız var. Biz, bunu 12 aya yaymaya çalışıyoruz. Bu bağlamda da turizm sektörü içerisindeki herkesle birebir görüşüyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli