Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir-Üniversite işbirliğiyle bitkisel ürünler tanıtılacak

Büyükşehir-Üniversite işbirliğiyle bitkisel ürünler tanıtılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Üniversitesi, katma değeri yüksek olan aromatik bitkilerle, yöreye has özellik gösteren bitkilerin üretimini gerçekleştirmek amacıyla protokol imzaladı. Tohumdan üretime, AR-GE çalışma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Üniversitesi, katma değeri yüksek olan aromatik bitkilerle, yöreye has özellik gösteren bitkilerin üretimini gerçekleştirmek amacıyla protokol imzaladı. Tohumdan üretime, AR-GE çalışmalarından tarımsal danışmanlığa kadar önemli işlere imza atan BAÇEM, üniversitelilerle birlikte ürünlerin tanıtımını ve satışını yapacak. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş arasında imzalanan protokol kapsamında, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak Burhaniye Börezli’de hizmet veren Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) ile Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) ortak çalışmalar gerçekleştirecek. 
Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve AR-GE çalışmalarıyla ülke çapında öne çıkan BAÇEM; yüksekokul arazisinde belirtilen alanlarda, öğrencilerle birlikte aromatik bitkiler yetiştirecek ve bu bitkilerin yağını çıkaracak. Satışa hazır hale getirilen ürünler; yılda 30 bini aşkın misafir ağırlayan ve 1.500’e yakın öğrencisi bulunan BUBYO Uygulama Oteli’nde oluşturulacak alanlarda satışa sunulacak ve tanıtımı yapılacak. 
BAÇEM’de de Balıkesir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin yapacakları yemeklerde kullanılacak ürünler, Balıkesir’e has yöresel özellik gösteren bitkiler ve baharatların yetiştirileceği “Gastrobahçe” kurulacak. Gastronomi öğrencilerine, tohumdan hasada deneyim kazandıracak olan “Gastrobahçe”de yetişecek ürünlerden özel menüler oluşturulacak, Balıkesir’in gastronomi potansiyelinin tanıtımına katkı sağlanacak.                   Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı