Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir, üreticilere desteği artırdı

Büyükşehir, üreticilere desteği artırdı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 600 dönümlük belediye arazisinde Büyükşehir desteğiyle üretimi başlatacaklarını, yonca ve süt otu ekimi yapacak olan üreticilerin tohum bedellerinin % 50´sinin Büyükşehir tarafından karşılanacağını açıkl

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 600 dönümlük belediye arazisinde Büyükşehir desteğiyle üretimi başlatacaklarını, yonca ve süt otu ekimi yapacak olan üreticilerin tohum bedellerinin % 50´sinin Büyükşehir tarafından karşılanacağını açıkladı.
İnsanlık tarihinde az yaşanan küresel salgınlardan birisi olan korona virüsün hayatın genel akışında aksamalar yaşattığını ancak bu aksamaların Balıkesir ölçeğinde en az etkisinin tarım sektörüne olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Şuan itibarıyla tarım sektöründe herhangi bir aksaklığın olmadığını, üretimin tüm hızıyla devam ettiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Elbette bazı ürünler için ekim, bazı için ise hasat döneminin geldiği tarım sektöründe üretimin sekteye uğramaması için gereken tüm tedbirlerimizi aldık. Tedbirlerin yanı sıra üreticiye olan desteklerimizi de artırdık. Balıkesir olarak kesintisiz ve güvenilir gıda üretmeye devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.
Hayvansal üretim yapan üreticilerin önemli gelir kaynaklarından birinin buzağı olduğunu işaret eden Başkan Yılmaz ?Daha önce uyguladığımız ve Türkiye´de örnek seçildiğimiz buzağı ölümlerini azaltma projemizin bir benzerini bu süreçte uygulayacağız. Küçük aile işletmelerinde buzağı kayıplarını en aza indirmek amacıyla her işletmeye özel yem katkı maddesi dağıtımına başlıyoruz." dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak belediyeye ait yaklaşık 600 dönümlük arazide üretime başlayacaklarının bilgisini veren Başkan Yılmaz, ayrıca üreticilere tohum desteği de sağlayacaklarını kaydetti.
Yılmaz, "Belediye arazilerinde üretime başlıyoruz. Silajlık yem bitkisi ekiminden ayçiçeğe, buğdaydan arpaya, yulaftan çavdara kadar ekimi yapacak, elde edilen ürünleri üreticilerimize sunacağız." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı