Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir ambalajının içi vergi dolu

Büyükşehir ambalajının içi vergi dolu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Büyükşehir ambalajlı Bütünşehir Kanunu içinde vatandaşa daha çok vergi salınacağını söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Büyükşehir ambalajlı Bütünşehir Kanunu içinde vatandaşa daha çok vergi salınacağını söyledi.
Havutça, seçim bölgesinde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Havutça, Bandırma ve Gönen`den sonra dün de Balıkesir`de ziyaretlerde bulundu, toplantılara katıldı.
Havutça, Balıkesir`de İl Genel Meclisi CHP Grubu Üyeleri ile toplantı yaptı. Toplantıda, yerel seçimlerde izlenecek yol haritası ve stratejiler üzerine değerlendirilmelerde bulundu. 
Havutça, Balıkesir`de nüfusu 500`ün altında bulunan 699 köy bulunduğunu belirterek, "AKP`nin Büyükşehir Yasası yüzünden 699 köyümüzde kaos yaşanacak" dedi.
AKP`nin, "Bütünşehir Yasasını" "büyükşehir ambalajı"na ile sarıp sarmalayıp oya tahvil ettiğini öne süren Havutça, "Bütünşehir ambalajının içinde daha çok vergi var!" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Mustafa Kemal Atatürk`ün Balıkesir`e gelişinin 90`ıncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlere katıldı. 
Atatürk`ün Balıkesirliler adına temsili olarak karşılanması töreninde coşkulu anlar yaşandı. Balıkesir`de tarihi tren garı önünde yapılan törene CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı İsmail Ok, Vali Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesirli gaziler ile devlet erkanı ve vatandaşlar katıldı. Tren Garının önündeki törenin ardından il protokolü ve vatandaşlar Ata`ya saygı yürüyüşünde bulundu. Garın önünden başlayan ve Atatürk Anıtı`nın önünde sona eren yürüyüşe vatandaşlar da alkışları ile eşlik etti. Anıttaki tören, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediyesi Başkanlığının sunduğu çelenklerle sona erdi.
Havutça, Atatürk`ün Balıkesir`e gelişinin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada "Balıkesir, Kuva-i Milliye`nin ateşlendiği, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde Türk Ulusu`nu yeniden tarih sahnesine çıkaran Kuva-i Milliye hareketinin en kuvvetli halkası olan Balıkesir`in evladı olmaktan gurur duyuyorum. Kurtuluş Savaşı`nda da çok önemli görevleri üstelenen, emperyalizme ilk kurşunu Ayvalık´ta, son kurşunu da Bandırma´da atan Balıkesirliler bu onura sonsuza kadar sahip çıkarak Atatürk`e ve cumhuriyete gönülden bağlı kalmaya devam edecektir" dedi.
Havutça, CHP il örgütünde
Havutça, törenler sonrasında CHP Balıkesir İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı`na gitti. İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları ve partililerle bir araya gelen Havutça daha sonra Balıkesir İl Genel Meclisi Üyeleri CHP Grubu ile toplantı yaptı. Toplantıda, yerel seçimlerde izlenecek yol haritası ve stratejiler görüşüldü.
Havutça, CHP`nin Büyükşehir Yasası`nın bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi`ne başvurduğunu hatırlatarak, "Esas olarak başlıca itiraz noktamız, köylerin tüzel kişiliklerinin kaldırılması. Bir diğer nokta, kaldırılan belediyelerde referandum yapılmaksızın o belediyelerin sonlandırılması. Bununla birlikte büyükşehir belediyesi vasıtasıyla kırsal kesime etkin ve verimli bir hizmet götürmek mümkün değil. Daha önce belediye sınırları dışındaki köylere hizmet, il genel meclisi üyeleri eliyle ve il encümenleri vasıtasıyla yapılırken, köy muhtarları daha etkinken köylerin tüzel kişiliği kaldırılması ve mahalleye dönüştürülmesi ile etkinlikleri ve anlamı da ortadan kaldırıldı. Köyler aslında bizim devlet yapılanmamızın ve demokrasimizin en temel taşıdır. Köyleri kaldırmak, köylü düşmanlığıdır. Neden? Çünkü köylünün ortak mallarını, toprağını, merasını elinden almaya teşebbüs ediyorsun. Milletin efendisi köylünün elinden toprağını, malını almaya teşebbüs etmek bile Anayasal suçtur. Bu nedenle CHP Anayasal bir suçun durdurulması, Atatürk`ün milletin efendisi olarak yücelttiği köylünün hakkını savunmak için hukuksal bir mücadele başlattık" diye konuştu.
Ambalaj açıldığında içinden daha çok vergi çıkacak
AKP`nin, "Bütünşehir Yasasını" "Büyükşehir ambalajı"na ile sarıp sarmalayıp Balıkesir`in gelirinin artacağı iddiasında bulunduğunu, kamuoyunda "güllük gülistanlık bir Balıkesir algısı" yaratmaya çalıştığını, aslında AKP`nin bu algıyı oya tahvil etmeye gayretinde olduğunu vurgulayan Havutça, "Halktan aldığınız vergiyi üçten beşe çıkarır, vergi kapsamındaki vatandaş sayısını artırır, köylünün malını elinden alırsanız gelir elbette artar. Bütünşehir ambalajının içinde daha çok vergi var! İşte bu nedenle CHP Balıkesir`de Bütünşehir değil, hatta tüm Türkiye`deki illerin Büyükşehir Belediyesi olmasını istiyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli