Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Büyükşehir Belediyesi’nden 4 ilçeye 8 süt tankı

Büyükşehir Belediyesi’nden 4 ilçeye 8 süt tankı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, üreticinin elini güçlendirmek için Balya, Gönen, İvrindi ve Karesi ilçelerinde toplam 8 adet süt soğutma ve toplama tankı dağıttı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, üreticinin elini güçlendirmek için Balya, Gönen, İvrindi ve Karesi ilçelerinde toplam 8 adet süt soğutma ve toplama tankı dağıttı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bugün düzenlediği törenle; Balya’nın Çakallar, Kocabük Mahallelerine, Gönen Üzümlü, Gebeçınar, Killik Mahallelerine, İvrindi Geçmiş, Ayaklı Mahallelerine ve Karesi Hisaralan Mahallesi’ne ihtiyaç duydukları toplam 8 adet süt soğutma tankı teslim ederek üreticinin elini güçlendirdi. 
Balya Çakallar Kırsal Mahalle Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Özel “Hükümetimiz ve Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin teşvik ve hibe destekleri yaralarımıza merhem oldu.” dedi. 
Tarımsal üretimin ülkede önemli bir noktaya ulaştığına dikkat çeken Gönen Gebeçınar Kırsal Mahalle Muhtarı aynı zamanda Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Harun Uzunoğlu “Üretimi zor, üreticilerin ise darda olduğu bu dönemde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hibe desteği çok büyük bir önem arz etmektedir. Daha önce köylerimizde sütlerimiz firmalara ait tanklarda toplanıyordu. Tank meselesi üreticilerin üzerinde bir baskı unsuru haline gelmiştir. Süt üretimi yüksek olan köyler kendi tanklarını almış, bizim köyümüzde süt üretim yatırım maliyetini karşılayamadığımız ve kendi tankımızı alamadığımız için süt işleyen firmaya boyun büker hale gelmiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz sayesinde köyümüzün kendi tankı oldu. Vatandaşlarım adına kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Sınırlı Sorumlu Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Başkanı Faruk Özen “Süt pazarlamadaki dezavantajlarımızı avantaja çevirme yönünde sütün özelliğini bozmadan sanayiye arz noktasında ulaştıran süt soğutma tanklarının önemi çok büyük.” dedi. 
Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Erkan Alkan “544 bin büyükbaş hayvan sahibiyiz, bunların da 388 bini dişi hayvan. Bu oranda Balıkesir’in süt üretimi üzerine ağırlık kazandığını gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi, bahar döneminde büyük bir bütçe ayırarak çiftçiye yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirdi. Sonbahar döneminde de ciddi bir şekilde reygrass tohumu dağıtacak. Çiftçilerimiz adına çok mutlu oldum.” dedi. 
Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz “Süt tankının ne kadar çok önemli olduğunu biliyorum. Büyükşehir Belediyemizin kendi görevi olmasa bile bu işlere eğilmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
Balya İlçesi’nde kısa bir süre önce göreve başlayan Kaymakam Mehmet Buğra Katırcı, kırsal kalkınma konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye verdiği destekler için teşekkür ettiğini söyledi. 
Büyükşehrin bir medeniyet projesi olduğunu ve artık bu projeyi halka hissettirmeye başladıklarını dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise yaptığı konuşmada “Bu zamana kadar dağıtılan 42 süt toplama tankı sayesinde tankımız yetmedi, süt bozuldu, kar yağdı toplayıcı gelmedi süt bozuldu gibi sorunları en aza indiriyoruz.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı