Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Büyükşehir Belediyesi’nden teknolojik dev bir hamle

Büyükşehir Belediyesi’nden teknolojik dev bir hamle

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon hatlarında oluşan sızma ve kaçakların önlenmesi adına teknolojik dev bir adım attı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ, Balıkesir merkezi ve ilçelerde ekonomik ömrünü tamamlaması sonucu kanalizasyon hatlarında meydana gelen arızaları kazısız yöntem (Fold&Form) metodunu kullanarak giderecek. 
Yollar kazılmadan Fold&Form metodu ile arızaların giderilmesi hem zaman bakımından hem de ekonomik olarak büyük bir kazanç sağlayacak. 
Ekipler çalışmalara önce kanalizasyon hattının temizliğini gerçekleştirerek başlıyor, ardından kamera ile hattın içinde kırık ve çatlakları tespit ediyor. Arızanın tespit edilmesi halinde buhar aracında 175 °C ısıtılarak, basınç kullanımı ile katlanan PVC astar malzemesi arızalı bölgeye ulaştığında tamamen genişletiliyor. Freze robotu kullanılarak boru hattının içinde evsel bağlantılar yeniden ana boru hattına bağlanarak onarım çalışmaları tamamlanıyor. 
Tam ve bağımsız yapısal bir bütünlük sağlamak için gerekli malzeme sertliği olan bu boru, depreme ve darbelere karşı olağanüstü dayanıklılığa sahip. Borular, kazısız rehabilitasyon sonrası tüm boru çapları için ilk üretildiği boru şeklini tam olarak alıyor ve mevcut ana boruya entegre oluyor.          Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı