Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Büyükşehir, coşkulu 19 Mayıs kutlamalarına imza attı

Büyükşehir, coşkulu 19 Mayıs kutlamalarına imza attı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gençleri yarınlara hazırlayacak Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Dijital Gençlik Merkezi’nin (DGM) açılışını gerçekleştirdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gençleri yarınlara hazırlayacak Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Dijital Gençlik Merkezi’nin (DGM) açılışını gerçekleştirdi. 

Açılışın ardından merkezde birçok panel düzenleyen Büyükşehir, akşamında ise; ünlü sanatçı Fettah Can konseriyle kutlamaları taçlandırdı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, resmi törenlerin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gündüz ayrı gece ayrı kutladı. 

Gündüz, Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük Espor Merkezi’ni içinde bulunduran yine Türkiye’nin en büyük Dijital Gençlik Merkezi’nin açılışını yaparak Valorant Oyunu Turnuva Finali, Fütürist Girişimci Emrah Kaya’nın katılımıyla Metaverse Paneli, Espor Takım Sahipleri Paneli, Ömer Başdoğan (Nalet bebe) katılımıyla Influencer Paneli ile ödül töreni düzenleyen Büyükşehir, akşam ise; ünlü sanatçı Fettah Can konseriyle kutlamaları taçlandırdı. Gençlere unutulmaz bir 19 Mayıs akşamı yaşatan Büyükşehir Belediyesi, kutlamalarını her gün açılış ve konserlerle Pazar gününe kadar sürdürecek. 

Türkiye’nin en büyük Espor sahnesine sahip olan son teknoloji ekipmanlarla donatılan Balıkesir Dijital Gençlik Merkezi’nin açılışı Çamlık’ta gerçekleştirildi. 

2 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 10.000 metrekarelik bir alana inşa edilen DGM’nin içerisinde, kitap okuma, ders çalışma ve seminer salonları, yazılım eğitim laboratuvarı, serbest oyun alanları, etkinlik sahnesi, Metaverse ve inovasyon alanları, yönetici odaları, furga atölyesi, sosyal medya içerik üretim stüdyoları, gastronomi mutfağı, talk show alanı ve green wall bulunuyor. 600 mbps hızında ücretsiz internete sahip olan tesiste gençlere 65 oyun bilgisayarı, 10 oyun konsolu, 10 artırılmış gerçeklik gözlüğü ile hizmet verecek. Açılışın ardından DGM’de Valorant Oyunu Turnuva Finali, Fütürist Girişimci Emrah Kaya’nın katılımıyla Metaverse Paneli, Espor Takım Sahipleri Paneli, Influencer Paneli ile ödül töreni yapıldı. Akşam ise DGM’nin bahçesinde binlerce gencin katılımıyla ünlü sanatçı Fettah Can konseri muhteşem bir atmosferde gerçekleştirildi. Çamlık’ın yenilenen hali ile düzenlenen ilk konser, gençlerin beğenisini kazandı. Alanda Pazar gününe kadar İkiye On Kala, Sefo ve Reynmen konser verecek. 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı