Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir ilçelerdeki otogarları yeniliyor

Büyükşehir ilçelerdeki otogarları yeniliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce, ilçelerde atıl durumda bulunan otogarlar yenileniyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce, ilçelerde atıl durumda bulunan otogarlar yenileniyor. 
Manyas’ta mevcut otogarın işlevini yitirmesi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, otogarı kısa sürede baştan aşağıya yenileyerek Manyas’a daha güvenli, konforlu ve modern bir toplu taşıma merkezi kazandırdı. 
Bugüne kadar Susurluk, Edremit, Altınova ile Erdek’te otogarları yenileyen Büyükşehir Belediyesi, Manyas’ta atıl durumda bulunan ve yangından zarar gören mevcut otogarın yıkımını gerçekleştirerek 2020 yılı sonunda çalışmalara başladı. Yenilikçi, modern ve yolcu ihtiyaçlarını karşılayabilecek mobil bir toplu taşıma merkezi yapımı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 15 Eylül’de hizmete aldı. İlçedeki tüm yolcu dinamiklerinin düzenli bir yerde olmasına imkân sağlayan daha güvenli ve konforlu Manyas Toplu Taşıma Merkezi’nin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. 
Hem işletme sahipleri hem de vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak Manyas Toplu Taşıma Merkezi 7 bin metrekare açık alan üzerine 300 metrekare kapalı alanda 8 peron olarak tasarlandı. Açık ve kapalı alanı bulunan kafeteryası da bulunan toplu taşıma merkezinde açık alan minibüs ve otobüs parkı ile oto yıkama bakım alanı bulunuyor. 
Yıllardır atıl durumda bırakılan Manyas eski otobüs terminalinin yenilenmesiyle şehir içi trafik yükünü önemli ölçüde rahatlayacağını söyleyen Manyas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aslan Piyaz “Daha konforlu, daha modern ve daha güvenli bir otogarın, Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla Manyas’ımıza kazandırılması adına çok mutluyuz.” dedi. 
Manyas Kaymakamı Koray Çelik “İlçemizin vizyonunu burada görecek, ilçemizi buradan tanımaya başlayacaklar. Bu nedenle otogarımızın, ilçemizin vizyonunu temsil ettiğini unutmadan bu bakış açısıyla bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Hizmetleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
İlçenin en büyük sorununun otopark sıkıntısı olduğunu belirten Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin “Yücel Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu araçların tamamı yukarıda birikiyordu ve trafiği olumsuz etkiliyordu. İlçemize yeni otopark kazandırabilmek için yer tespit çalışmaları yapıyoruz. Tespit ettiğimizde Yücel Başkanımızla paylaşarak yapılmaları için çalışmaları sürdüreceğiz. Toplu taşıma merkezinin, tüm Manyaslılara hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. 
Büyükşehir sistemini bir medeniyet projesi olarak niteleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Büyükşehir Belediyesi olarak her yerdeyiz. Sorunların çözümü, ihtiyaçların giderilmesi konusunda 20 ilçe ile uyum içerisinde hızlı aksiyon alabiliyoruz.” açıklamasında bulundu.  
Haber Merkezi



Reha
3.11.2021 19:24:59
Yapılmış otogarların içinde Erdek de var ama neresi yenilenmiş anlayamadım.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı