Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir master planını 2050 yılına göre ayarlıyor

Büyükşehir master planını 2050 yılına göre ayarlıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir'in 2050 yılında nüfusunun 5 milyona ulaşacağını, master planını da buna göre hazırladıklarını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir’in 2050 yılında nüfusunun 5 milyona ulaşacağını, master planını da buna göre hazırladıklarını söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda şoför esnafıyla bir araya geldi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a Genel Sekreter Mehmet Bozdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Metin Ermiş ve birim amirleri eşlik etti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fehmi Erdem, “Bizi onurlandırdıkları için Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Meselemizi en iyi güzel şekilde olgunlaştırıp hedefe ulaşmayı diliyoruz. 62 hat sahibi ve kooperatif başkanımız burada. Kooperatif birlik beraberliği sevgi saygıyı sağlamak için oluşturulmuş bir düzen. Müktesap haklarımızın en güzel şekilde korunabilmesini istiyoruz. İkinci meselemiz mevcut M plakalarımızı alacak olduğumuz araçlara geçmesi, üçüncü olarak fiyat tarifesinin düzeltilmesi. Üniversiteden yurda kadar 30 km’lik bir hat. Sıkıntılarımızın iyi bir noktaya getirilmesini istiyoruz. Geri alınacak araçların 7.5 ile 9 metre arasında 25 kişilik olacak şekilde alacağız” dedi.
Toplantıda dolmuş şoförlerini dinleyen Başkan Uğur, yaşanan sıkıntıları hep birlikte çözeceklerini açıkladı.
Uğur, Kapalıspor Salonu önündeki kalkış noktasının yeni düzenleme ile Kredi Yurtlar Kurumu önüne alınacağını bildirdi. Bu mevcut hattaki belediyenin otobüslerini de çekeceklerini aktaran Başkan Uğur, şöyle konuştu: “Bizim bütün amacımız ekmeği büyütmek, aşı, işi büyütmek. Önemli olan Balıkesir’in büyümesi, ekmeğin büyümesi, biz büyük düşünüyoruz. Balıkesir’in mastır planını 5 milyon kişi için yapıyoruz. Şu anda nüfusu 1 milyon 200 bin kişi. 2050 yılında Balıkesir’in nüfusu 5 milyon kişi olacak. Şimdi sizlerin de hedefinizi büyütmeniz lazım, küçük düşünmeyin. Bizim amacımız sizlerin fazla para kazanması, vatandaşın da aldığı hizmetten memnun olması. Biz belediye olarak denetleyici, düzenleyiciyiz. Yoksa ben belediye olarak gidip alayım 50 otobüs çalışsın değil insanlar kazansın. Bizim sizin için düşündüğümüz hat Kredi Yurtlar Kurumu’ndan başlıyor, üniversitede neticeleniyor. Kurtdereli Kapalıspor Salonu önünden kalkıyor doğumevi önünden kampusa gidiyorsunuz. Ama yeni hat düzenlendiğinde Kredi Yurtlar Kurumu’ndan çıkıp, Yaylada önünden Emniyetin oradan Doğumevi vs. kampüse. Şu anda eğer belediyenin körüklü otobüsü ful dolu olursa şehir içinden gitmiyor, çevre yolundan transit geçiyor. Biz ulaşımla ilgili işleri Şoförler Odası ile birlikte danışıp yapacağız dedik, amacımız insanlar mağdur olmasın. Bizim 12 tane körüklü otobüs var. 62 tane minibüs var, 14 koltuk, ayakta 3-5 yolcu alabiliyorsun, yeterli değil. Biz ne dedik, kalitesini iyileştirelim, engellilere uyumlu olsun, klimalı, güvenlik kameralı olsun dedik. Hat sahibi olarak birçok kişi aracını kendisi kullanmıyor. Türkiye’de bütün mesele istatistik; Kaç kişi bindi, kaç kişi hangi durakta indi, ona göre otobüs seferlerini organize etmek. 25 otobüs alalım dedik, 60 kişilik. Hem vatandaş memnun olsun hem siz fazla yolcu taşıyın. Müktesap hak diyorsunuz, tamam. Biz otobüslerimizi çekeceğiz, ne zaman gerçekleşirse bu iş, tabi şimdi vatandaşlarımızı bırakacak halimiz yok. Sizler otobüslerinizi 2-3 ay içinde getireceksiniz, geldiği gibi biz çekeceğiz siz taşıyacaksınız. Bu hat çok değerli bir hat. Size gene M plakayı vereceğiz. Yalnız validatör takacağız, hepsi kartlı olacak. Bizim kaç kişi binip taşınıyor bilmemiz lazım. Bu dünyanın her yerinde böyle. 7.5 metre diyorsunuz o da tamam.”
Şoförler Odasındaki toplantıda söz alan dolmuş hattı sahibi olan şoför esnafları Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a dua ve teşekkür ettiler. Bir dolmuş hattı sahibi, “Sayın Başkanım, önce bize bu kadar değer verdiğiniz için Allah sizden razı olsun. Bugüne kadar hiçbir belediye başkanı bize bu kadar değer vermedi. Bizlere değer veriyor ve önemsiyorsunuz. Tüm arkadaşlarımız adına size teşekkür ediyorum. Sizin yaptığınız bu iyiliği hiç unutmayacağız” diye konuştu.
Başkan Uğur ise “Allah razı olsun, bizim gelirimiz arttı deyin bu bize yeter. 12 körüklüyü çekiyorum, geleceğe yatırım da yapmış oluyorsunuz. Bizim yaptığımız fedakarlık az değil, bunu takdir edin” şeklinde cevap verdi. Saatler süren ve anlaşmayla neticelenen görüşmenin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur dolmuş hat sahiplerine yeni hatla ilgili anlaşmalarının hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Dolmuşçular Başkan Uğur’u salondan alkışlar eşliğinde uğurladı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli